Címkék: botrány | csalás | fogyasztás | Volkswagen

2015. november 04. szerda, 07:57

 

Szabálytalanságot tárt fel a Volkswagen- (VW) csoportnál a dízelbotrány miatt indított belső vizsgálat, a német társaság keddi közleménye szerint a szén-dioxid-kibocsátás mértékének meghatározására irányuló eljárásban találtak rendellenességeket, az ügy több százezer autót érinthet.

 

A közlemény szerint a még zajló belső vizsgálatban áttekintik a dízelmotorokra vonatkozó összes folyamatot és eljárást. Az ellenőrzés közben feltűnt, hogy bizonyos típusok engedélyeztetése során helytelenül határozták meg a szén-dioxid-kibocsátást, és így a fogyasztást is.

A helytelen eljárás révén a valóságosnál alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékeket rögzítettek.

A rendellenesség "túlnyomórészt dízelmotorokat érint" - áll a közleményben.

A VW hangsúlyozta, hogy az autók biztonságát nem befolyásolja az ügy.
A szabálytalanság nagyjából 800 ezer kocsit érinthet, és kétmilliárd euró nagyságú "gazdasági kockázatot" jelenthet a cégnek, de annak "kiterjedtségét" egyelőre nem lehet megbízhatóan felmérni. A társaság haladéktalanul kapcsolatba lép az illetékes engedélyeztető hatóságokkal.

Az amerikai hatóságok nemrég derítettek fényt arra, hogy a VW több millió autót látott el olyan szoftverrel, amely érzékelte a mérés körülményeit, és így az autó a teszteken a valóságos nitrogén-oxid-kibocsátás töredékét produkálta, vagyis csalt a vizsgán. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER