2013. február 12. kedd, 16:20

 

A Szentgotthárdon ősszel felavatott új Opel motorgyár bővítését jelentette be ma a Parlamentben Joachim Koschnicke, a rüsselsheimi cég alelnöke Orbán Viktor miniszterelnök társaságában. Eszerint az Opel további 130 millió eurót invesztál magyarországi gyárába, ahol a múlt héten kezdődött a legújabb motorgeneráció sorozatgyártása.

orban-opel

Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke kiemelte: „Ma az Opel történetének legizgalmasabb modell palettáját kínálja.  2016-ig 23 új modellel és 13 új motorral jelentkezik és ezek közül a motorok közül sok itt, Magyarországon fog készülni. Különösen nagy keresletre számítunk a kisméretű benzinmotorok tekintetében, ezért döntött úgy az Opel, hogy már most, az új gyár indításakor megnöveli annak kapacitását.”

Ezzel a beruházással az új gyárépület 1.600 négyzetméterrel bővül, további 80 gépet, berendezést telepítenek az eddigiek mellé, mintegy 100 új munkahelyet létesül és százezerrel nő az egy évben gyártható motorok száma. A bővítéssel együtt az Opel összberuházása Szentgotthárdon eléri az 1.4 milliárd eurót, az új motorgyár teljes kapacitása évi 600.000 darab lesz, és ott a teljes felfutás idejére kilencszáz új munkahely létesül.

Koschnicke hangsúlyozta: „Az Opel továbbra is stratégiai fontosságú szereplő marad a magyar gazdaságban. Az Opel volt az első nagy nemzetközi autóipari cég, amely 1991-ben Magyarországon gyárat épített, és a legújabb szentgotthárdi invesztícióink aláhúzzák magyarországi elkötelezettségünket, partneri kapcsolataink fontosságát. Büszkék vagyunk a múltunkra és sikereinkre: az Opel az első számú márka a magyar piacon és a márka erejéhez nagyban hozzájárul a cég autóipari jelenléte is.”

Az Opel új szentgotthárdi motorgyárában egy gyártósoron készül három különböző motorcsalád.  A kis, 1.400 köbcentinél nem nagyobb benzinmotorok, a közepes, 1.6-os benzinmotorok és a közepes, szintén 1.6-os dízel motorok közös vonása a hatékonyság (kis űrméretből is nagy teljesítmény), a gazdaságosság és az alacsony károsanyag kibocsájtás. Az új motorgeneráció valamennyi tagja már megfelel az Euro 6-os normának. A rugalmas gyártástechnológiának köszönhetően naprakészen lehet a piaci igényekhez igazítani a termelést.

Az idén az új 1.6-os benzin és dízelmotorok készülnek Gotthárdon, a jövő évben jönnek a kisebb, három- és négyhengeres benzinesek is. A sokféle szentgotthárdi motor fokozatosan megjelenik az Opel teljes modellpalettájában – az 1.6-os 170 lóerős benzines például Magyarországon a tavasszal bemutatkozó új kabrióban, a Cascada-ban debütál.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER