Címkék: Nissan eladások | Nissan hibák | visszahívások

2019. május 21. kedd, 05:42

 

Jelentősen csökkent a Nissan Motor nyeresége a március 31-én véget ért 2018-as pénzügyi évben, a rossz eredményekért Carlos Ghosnt, a japán autógyártó tavaly novemberben leváltott elnökét tette felelőssé az új menedzsment. - Írja az MTI, azonban ez, mint ahogy előzőekben beszámoltunk a CNBC nyomán, jócskán a minőségromlásnak és a nagy számú visszahívásnak is köszönhető. Link a cikk végén.

 


 

Japán második legnagyobb autógyártója kedden közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy nettó eladásai 3,16 százalékkal 11 574 milliárd jenre csökkentek, a működési eredménye pedig 44,6 százalékkal 318,2 milliárd jenre (2,5 milliárd dollárra) zuhant. A Nissan adózás utáni nettó nyeresége 57,3 százalékkal, 319,1 milliárd jenre esett.
A Nissan 5 millió 516 ezer járművet adott el szerte a világban, ez 4,4 százalékkal kevesebb mint az előző, 2017-es pénzügyi évben.
A Nissan vezetése arra számít, hogy a 2019-es pénzügyi évben 5,54 millió járművet értékesít. Bevételei 11 300 milliárd jent tesznek ki, működési eredménye 230 milliárd jenre (2 milliárd dollárra), nyeresége pedig 170 milliárd jenre rúg majd. Elemzők jóval nagyobb, 457,7 milliárd jenes működési eredményt vártak.

Szaikava Hiroto, a Nissan vezérigazgatója keddi sajtóértekezletén elismerte, hogy a vállalat eredményei "középszerűek", de a problémák többsége szerinte "az előző vezetés negatív örökségéből" fakad, így az eltúlzott, fölösleges befektetésekből, valamint az eladások mesterséges felpumpálásából.
Carlos Ghosn majdnem két évtizeden át vezette a japán autógyárat, mígnem tavaly ősszel Japánban letartóztatták pénzügyi vétségek miatt. MTI

Nissan életveszélyes hibák és visszahívások
"A Nissan egyre lejjebb csúszik, mind piaci eredményében, mind pedig megítélésében. Ezt nem csak a Nissan vezér letartóztatási botránya okozta, hanem az életveszélyes hibák és visszahívások. A tavalyi működési eredmény 45 %-kal esett vissza!"


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER