Címkék: 2018 | Ford Credit | Ford Driving Skills | Ford eladások | Ford Karrierprogram

Írta: Administrator   
2019. január 06. vasárnap, 14:18

 

A Ford egész sor újdonságot mutatott be tavaly, aminek meg is lett az eredménye: szép sikereket ért el a márka a piacon. Ez a trend idén is folytatódni fog, mert sok izgalmas járművel bővül a kínálat.

 

Első lépésként nézzük a számokat. A hazai személyautó és haszonjármű piac jól teljesített 2018-ban, mert 166234 darab új autót adtak el itthon. Ez emelkedő tendencia, 2017-ben 142703 darabot mutatott a statisztika, 2019-re a kalkulációk 182 ezret irányoznak elő.Az összesített autóeladásokat nézve igen jól szerepelt a Ford, ebben az értékelésben már kilenc éve vezet a márka, 2018-ban 20047darabos teljesítménnyel nyert. Ha csak a személyautókat nézzük, akkor a második a sorban, a hazai piac nagy kedvence, a Suzuki mögött végeztek 13653 darabbal. A kishaszongépjármű piacon maradtak az élen, fölényesen. A számok a következőképpen festenek: 6201 darabos teljesítménnyel nyert a Ford, míg a második helyezett 2785 eladott haszonjármű után kapta az ezüstöt.

A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lett, mely június óta elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben. A 4 különböző felszereltségi változatban és 5 ajtós és kombi kivitelben is elérhető Focusból, mely idén az Év Autója választás legjobbjai között is ott szerepel, 3575 darab talált gazdára tavaly.

A személyautós vonal gyorsan cáfolta a Mondeo ”elengedésével” kapcsolatos pletykákat, ugyanis nemsokára érkezik a ráncfelvarráson átesett Mondeo. Itt az egyik legérdekesebb hírt a hibrid paletta szélesedése jelenti: elérhető lesz kombi formában is a jelenleg csak egyféle karosszériával kapható hibrid. A kombi két legyet üthet egy csapásra: jól jön a flotta értékesítésnél és remek válasz a csökkenő dízel eladásokra.

A tavaly februárban bemutatott EcoSport teljes siker megtriplázva előző éves regisztrációit 1255 darabbal végzett Magyarország legnagyobb, a piac 32 százalékát kitevő SUV szegmens előkelő 10. helyén, mely szegmensben a közepes Kuga és nagy méretű Edge modellekkel kiegészülve a Ford 4417 darabbal 8,65 százalékot tudhat magáénak. Idén landol a valamivel az EcoSport fölé pozicionált, vadonatúj szabadidő-autó. Az újdonság a Puma nevet kapta, anno ezen néven kis sportkocsi futott.

Az, hogy a suvok mennyire uralkodók az autópiacon, jól jelzi a Ford igyekezete. A Kuga megújult változata idén érkezik, amely kényelmesebb és nagyobb lesz, mint a jelenlegi modell, amely meglepően sikeres itthon. A koronaékkő is landol 2019-ben, amely a tengerentúlon sikeres Explorer. Az amerikainak a tölthető hibrid változatát hajózzák be, ami jó döntés, mert egy testes, szuper kényelmes, különleges suvot kap az öreg kontinens.

A Ford a kishaszonjármű kategóriában 6102 eladott kishaszongépjárművel lett piacvezető, amely szegmensben 26,85 százalékos piacrészesedést könyvelhetett el, tehát ismét elmondható, hogy tavaly minden 4. újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt.
2181 darab Ford Transit és 745 megújult Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenset is, valamint modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezett Magyarországra a megújult Connect és Courier teher-, és személyszállító változata is.

A haszonjárműves vonal sem marad ki idén az újdonságokból, elsőnek ott az alapos átalakuláson átmenő Ranger. Ez annyit jelent, hogy újabb, tisztább és erősebb motorok kerülnek az autókba. A legnagyobb csemegét talán a nyár elején érkező Ranger Raptor jelenti, ami a gyárilag tuningolt kisteherautót jelent, komoly terepképességekkel. A Transit vonalon sincs unatkozás, a legizgalmasabb a tölthető hibrid változat megjelenése lesz, amivel igazán zölden lehet árut teríteni és személyeket fuvarozni.


Györke Orsolya Ford PR és Közkapcsolatok igazgatója


A Ford saját finanszírozója, a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedők járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyi szolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is. 2018 további növekedést eredményezett a finanszírozott autóvásárlások terén, főleg a magánvásárlói piacon. Ez Ford Credit esetében azt jelenti, hogy az összes újautó értékesítés több, mint 20 százalékánál vettek igénybe az ügyfelek Ford Credit finanszírozási konstrukciót.

A Ford idén is folytatta hosszú távú társadalmi célú programjait a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak mind tökéletesebb kiszolgálása érdekében. Az 2017-ben elindított országos Ford Karrierprogram keretében, - mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, és a jól képzett, és motivált szerelő utánpótlást biztosítani – országszerte 10 autószerelő szakmunkásképző intézménnyel működik együtt. A program keretében a Ford tavaly 6 középiskolának adományozott oktatási célra szánt Ford modelleket, mellyel a Ford Karrierprogramban résztvevő szakiskolákat támogatja. Az iskoláknak átadott Fordokon gyakorolva a legmodernebb technológiák szerelését sajátíthatják el a tanulók. A modellek olyan újdonságokkal felszerelve érkeznek, mint az új automata váltó, tolatókamerák és parkolóradarok, holttérfigyelő rendszer, sávtartó automatika, táblafelismerő és navigációs rendszer vagy a start-stop rendszer.

Ugyancsak 2017-ben indult Magyarországon a Ford világszerte nagy sikerű, fiatalokat célzó Ford Driving Skills for Life programja, melynek keretében tavaly az első év sikere után újabb 328 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. A program idén szintén folytatódik újabb fiatalokat tanítva a sokszor életmentő ismeretekre.
 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER