Címkék: Busexpo 2016 | Man | Shell | Talmácsi Gábor

2016. április 21. csütörtök, 16:09

 

A 2016-os Busexpo tökéletes helyszínt nyújt újdonságunk bemutatására, amelynek keretében Talmácsi Gábor, a Shell kenőanyagok nagykövete kipróbálhatott egy CNG hajtású, vagyis folyékony földgázzal üzemelő és ezáltal rendkívül tiszta üzemű MAN buszt a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán.

 Bizonyára kevesen gondolták volna, hogy Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt, aki februártól a Shell kenőanyagok nagykövete, nem csak a versenymotorok, de a tehergépjárművek és a buszok világa is foglalkoztatja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Talma megszerezte a jogosítványt ezen járművek vezetéséhez is, amire most szüksége is volt, hiszen a Busexpon a rendezvényt szervező NiT Hungarynak és az MAN-nek köszönhetően kipróbálhatott egy különleges, CNG-s, vagyis folyékony földgázzal üzemelő MAN autóbuszt a zsámbéki Driving Camp-en.

shell-talma-71

A sűrített földgáz hajtású autóbuszok ideális megoldást biztosítanak közép- és hosszútávon egyaránt. Megbízható, kiszámítható és gazdaságos üzemeltetést tesznek lehetővé, mindezt a környezetvédelem irányelvét szem előtt tartva. Az MAN pedig elkötelezett a környezetvédelem és a megújuló energiák terén, fejlesztéseinek fókuszában ezek a vezérelvek állnak. A környezetvédelem terén napjainkban az autóbuszok világában a CNG-s technológia az egyetlen, ami – a dízelmotoros buszok utasoldali paramétereit is figyelembe véve – tartósan biztosítani képes a professzionális szolgáltatási környezetet, miközben a károsanyag-kibocsátás szinte a 0 értékhez konvergál. És ezt napjainkban, várhatóan még hosszú ideig, egyéb alternatív technológia nem képes ilyen kedvező feltételek mellett biztosítani. Ezáltal az MAN CNG technológiája a valós válasz napjaink környezetvédelmi és gazdaságossági kihívásaira.

A földgáztól a folyékony energiáig: avagy a Shell PurePlus technológia

A Shell által kifejlesztett, és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy gázból folyadékot előállító folyamatot takar, amely során egy katalitikus kémiai reakción keresztül történik meg a földgáz folyadékká történő átalakítása. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, szűk molekula-tartományú egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonna a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

shell-talma-80

Dynamic Protection és Dynamic Protection Plus – a legújabb technológiai újítások

A Shell Rimula termékcsalád megújulása egy jelentős technológiai újítást is magával hozott: a Dynamic Protection technológia az első 4 teljesítményszinthez (Shell Rimula R1, R2, R3 és R4 motorolajok) kapcsolódik. Ezeknél a teljesítményszinteknél az alapolajat adaptív adalék-technológiával párosítjuk, és a motor védelmét emelnénk ki, mint elsődleges termékelőnyt. A Dynamic Protection technológia segít megakadályozni az olajöregedést és a lerakódásképződést a motorban, ami különben korrózióhoz és kopáshoz vezetne.

shell-talma-61

A Dynamic Protection Plus technológia még ennél is többet kínál, mivel immár magában foglalja a GTL bázisú alapolajat, valamint az adaptív adalék-technológiát. A két egyedülálló megoldás kombinációjával olyan szintetikus motorolajat állít elő a Shell, amely a lehető legmagasabb teljesítményszint elérését biztosítja. A Dynamic Protection Plus technológia a Shell Rimula R5, R6 és Ultra olajokhoz kapcsolódik.

A Shell Rimula termékcsalád bemutatása

A Shell Rimula motorolajok elsősorban a tehergépjárművek, a buszok, a mezőgazdasági gépjárművek és az építkezéseken használt nehézgépjárművek nagy terhelésű erőforrásainak tökéletes kenése jegyében születtek, és a motorok folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodó technológiára épülnek.

A Shell Rimula motorolajok mindig kiváló védelmet biztosítanak a motornak: függetlenül attól, hogy melegben, hidegben, hegymenetben, poros-sáros környezetben vagy egyéb szélsőséges viszonyok között üzemel a motor, minden helyzetben biztosított a maximális kenés. A frissen megújult termékcsalád kialakításakor a szakemberek figyelembe vették a technológiák fejlődését illetve a vásárlói igények változásait, ugyanakkor a végfelhasználók és a szakma számára is megkönnyítették az adott feladathoz legjobban illő motorolaj kiválasztását.

shell-talma-12

Ezidáig 6 teljesítményszinttel rendelkezett a termékcsalád (R1-től R6-ig), de örömmel mutatjuk be legújabb csúcstermékünket, a Shell Rimula Ultra 5W-30 motorolajunkat. Megújult továbbá a Shell Rimula R6 LM motorolaj is, amely megfelel az API CJ-4/ACEA E9/Volvo VDS-4 előírásoknak. A Shell LubeMatch weboldal segítségével könnyű és közérthető választást biztosítunk motorolajaink széles palettájából.

Portfóliónk megújításával csökkenteni kívánjuk a komplexitást, és egy forradalmian új, úgynevezett GTL (gas-to-liquid) előállítási technológiát alkalmazunk három top kategóriás teljesítményszintű termékünkben. Az egyedülálló minőséghez a Dynamic Protection és a Dynamic Protection Plus fejlesztések is jelentős mértékben hozzájárulnak.

shell-talma-74

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER