2013. május 10. péntek, 18:29

 

Éjszakai verseny lesz. Annak minden nehézségével, trükkjével, izgalmával. A rali országos bajnokság hétvégi, miskolci viadalán persze lesznek nappali gyorsasági szakaszok is, de majd’ mindenki meg van győződve arról, hogy szombat éjszaka dől el a verseny. Közéjük tartozik Bútor Róbert is, aki Tóth Imrével az oldalán tovább feszegetné a határokat a Peugeot 207 S2000 volánja mögött.

butor-robert

„Jól állunk, technikailag tökéletesen felkészültünk, máshogy egyelőre nem tudtunk, mert a pályabejárás csak pénteken lesz. Sokat foglalkoztunk viszont a lámpasorral, mert arra ezen a hétvégén extrán szükség lesz, hiszen a verseny kétharmada sötétben zajlik. Márpedig nekem Egerben is meggyűlt a bajom a világítással, az esti szakaszon nem láttam rendesen, úgyhogy nem is éreztem magam komfortosan” – nyilatkozta Bútor Róbert.

Hogy mi lehet ilyenkor a baj? Vagy a fényerő, vagy az, hogy rosszul van beállítva a lámpa. Mindkettőre kitért a csapat, és közúton Bútor már ki is próbálta a Peugeot lámpasorát, de biztos, ami biztos, péntek este még beiktatnak egy tesztet. Nem véletlenül, mert a pilóta szerint ez a verseny az első nap dől majd el. A pályák és a sötétség miatt is.

ejszakai-gyorsasagi

„A két legnehezebb szakaszt éjszaka teljesítjük, Bükkszentkereszt és Mályinka is rendkívül technikás, világosban sem egyszerű, hát még sötétben... Megjegyzem, nem is a sötétség zavar egyébként, hanem az, hogy az őzek és vaddisznók ilyenkor szeretnek mozogni, és én nagyon nem szeretnék találkozni velük” – mondta Bútor, aki azt is elárulta, ő nem hisz abban, hogy az éjszakai/hajnali szakaszokra úgy lehet legjobban felkészülni, ha az ember szoktatja magát a késői lefekvéshez. Inkább úgy gondolja, a lehető legjobban ki kell pihennie magát az embernek, úgy megérkezni a verseny helyszínére. Mert ha ez megtörténik, egy egészséges felnőtt ébren tud maradni hajnalig. „Pláne, ha az egekben van az adrenalin...” – teszi hozzá.

S hogy mi a célja a versenyen a Bútor, Tóth párosnak? Mivel az egri idénynyitót afféle bemelegítésnek szánták a fiúk, most szeretnék egy kicsit jobban feszegetni a határokat, és nyilván a lehető legjobb eredményt elérni, előrébb lépni.
A Miskolc-rali szombaton este/éjszaka 6 gyorsaságival kezdődik (az utolsó hajnali fél háromkor rajtol), míg vasárnap délután 4 szakaszt iktattak a programba a rendezők.


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER