Címkék: DS | monaco

2021. május 10. hétfő, 14:44

 

Egy győzelem és egy negyedik helyezés! A szombati monacói versenyen, amely az ABB FIA Formula E világbajnokság 7. E-Prix-je volt, a DS TECHEETAH pilótái kiváló formában voltak.

 

 

 António Félix da Costa volt a leggyorsabb a Superpole-ban, majd az izgalmas pillanatokkal teli E-Prix-t is megnyerte. Ebben az évben ez volt a jelenlegi bajnok első sikere, aminek köszönhetően a negyedik helyre ugrott fel a pilóták versenyében. A francia Jean-Éric Vergne is szépen versenyzett: a negyedik helyen végzett és az övé volt a verseny leggyorsabb köre a DS E-TENSE FE21 volánjánál. Sok pontot szerzett a csapatnak, amely immár a harmadik helyen áll a világbajnokságban, mindössze 7 ponttal lemaradva az első csapattól.

 

 

 

" Micsoda hétvége" !, kiáltott fel Thomas Chevaucher, a DS Performance igazgatója. Monacóban versenyezni mindig különleges élmény Itt nyerni és pole pozícióból rajtolni a legjobb lehetőség az autó, a pilóta és a csapat teljesítményének bizonyítására. Néhány nehéz pillanat volt ugyan, de végül nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére. Mindkét rangsorban előbbre léptünk és megmutattuk csapatunk és a DS E-TENSE FE21 erejét.

Szombaton Monacóban António Félix da Costa a szezon második győzelmét hozta el a DS TECHEETAH számára. És ezt nem is akárhogyan tette! Miután többször is megküzdöttek egymással az élen Frijns-szel és Evans-szel, a portugál versenyző az új sikánban végül döntő támadást mért az új-zélandi pilótára. Fantasztikus…" Hihetetlen élmény volt itt győzni ", nevetett a nap hőse, aki számára az előző valenciai verseny igen nehéznek bizonyult.. "Nehéz, de igazságos verseny volt ez ! Szeretek így versenyezni. Nem hiszem, hogy valaha is volt ilyen széria, ahol ennyiszer változott, ki áll az élen. Ami engem illet, mindent beletettem az utolsó körbe és ez kifizetődött.

Negyedik helyezés a Superpole-ban és végül a versenyen is. Jean-Éric Vergne is szinte végig az élbolyban mozgott. " Ma bebizonyítottuk, hogy a csapat ki tudja magából hozni a legjobbat », jegyezte meg a francia versenyző, aki a pilóták versenyében a 7. helyen áll." Sajnos elszámítottam az ívet, amikor aktiválni akartam a második ‘Attack Mode’-omat. Emiatt több pozícióval is hátrébb kerültem, de végül mégis közel kerültem a pódiumhoz. Gratulálok Antoniónak és jöhet Puebla ! »
Ezután a jól sikerült monacói verseny után az ABB FIA Formula E világbajnokság a verseny történetében először „költözik át” a mexikói Pueblába, a Miguel E. Abed versenypályára. A június 19-20-ai hétvégén két verseny vár a csapatokra. A DS TECHEETAH pilótái ismét megmutathatják, mire képesek.

 

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER