Címkék: világbajnokság | Yamaha

2019. december 06. péntek, 12:06

 

Új menedzserrel vág neki a 2020-as Superbike világbajnoki szezonnak Sebestyén Peti, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági motorosa.

 

 

 Stefano Favarotól Újvári Viktor vette át a feladatot, aki nem csupán a versenyzéshez szükséges körülmények megteremtésén fáradozik, de tapasztalt szakemberekből álló csapatot is szervezett hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjének támogatására.

Idén Sebestyén Peti élete első teljes világbajnoki szezonját teljesítette a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában. A Világbajnokság egyetlen magyar szereplője legjobb Hondás versenyzőként a 11. helyezést érte el összetettben, amely minden idők legjobb magyar eredménye ebben a rendkívül kemény kategóriában. A PTR Honda színeiben egy verseny kivételével minden futamon pontot szerezett, legjobb eredménye a 8. helyezés volt, mely tekintve a mezőny Yamaha és Kawasaki márka fölényét, kiemelkedő teljesítmény!

 

 

 

Peti 2018 májusában kapott először lehetőséget az ikonikus angol PTR Honda csapattól az utolsó 5 versenyre, és teljesítménye olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy 2019-ben teljes szezont mehetett velük. Kiderült azonban, hogyha a TOP6 megközelítése a cél, márkaváltásra lesz szükség, mert a Honda évek óta nem fejlesztett, ami nincs is tervben a közeljövőben sem. Ennek érdekében a szezon végén megkezdődtek a tárgyalások a csapat- és márkaváltásról.

A fiatal tehetség 2009-óta Stefano Favaroval dolgozott együtt, a csapatváltás azonban - régi mesterének támogatása mellett – már új menedzsere, Újvári Viktor irányításával valósul meg. 
Peti tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt az elmúlt években számtalanszor bebizonyította. Ott van a helye a világ élvonalában, a legjobbak között. Egy technikai sportágban ugyanakkor csak akkor érhető el siker, ha a tehetség mellett az anyagi, tárgyi és szakmai feltétek is adottak. Ezek minél jobb megteremtése a cél. A lehetőségeket ismerve, hosszas mérlegelés után egy magyar csapatban folytatjuk Petivel a versenyzést, külföldi szakemberekkel kiegészülve. Öröm számunkra, hogy mindezt a Yamaha támogatásával tehetjük, ami komoly előrelépés a versenyképességet illetően - nyilatkozta Újvári Viktor, Peti új menedzsere.
A 2020-as szezonra Peti az újonnan létrejött OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team csapatban folytatja pályafutását. A több, mint 15 éves világbajnoki múlttal rendelkező Team Toth mellett a kamionversenyzésben kétszeres Európa- és angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team is hozzáteszi szakmai tudását. A sportszakmai vezetésért teljes mértékben Daróczy Attila lesz a felelős, a Yamaha pedig technikában fogja támogatni a csapatot az eredményes szereplés érdekében. 

 

 

 A magyar csapat versenyzőjeként, Sebestyén Peti továbbra is egyedüli magyar szereplője lesz a 2020-as Supersport VB mezőnynek.
Nagyon örülök, hogy újra Imiékkel versenyezhetek főleg azért, mert hozzám hasonlóan ők is rendkívül motiváltak és szeretnének eredményesen szerepelni. A Yamahára váltás nem jelenti azt, hogy garantált a jó eredmény: keményen kell dolgoznunk, de szerintem tanultam annyit és a körülöttem lévő mérnökök is, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk és jó szezont fussunk. A management átalakulásával kapcsolatosan, nagyon szépen köszönöm Stefanonak, hogy 10 évig támogatott. Nem könnyű Magyarországról nemzetközi szinten versenyezni, de ő mindig segített, hogy valamilyen lehetőségem legyen motorozni. Viktornak pedig előre is köszönöm, hogy bizalmat szavazott nekem és felvállalta azt a szerepet, hogy megteremti a lehetőségét, hogy szintet léphessek és csak a sportra koncentrálhassak! A cél közös: néhány éven belül szeretnék Világbajnok lenni! – mondta Sebestyén Peti.
Ifjabb Tóth Imi nemrég még aktív versenyzőként, Peti csapattársaként szerepelt a Superbike-világbajnokságon, néhány éve azonban a Team Toth csapatvezetője, mellyel azóta Surpersport300-ban és Supersport600-ban is bizonyítottak.
Nagyon örülök az együttműködésnek! Ez új lendületet ad a projektünknek és biztosabb hátteret a csapatnak, hogy technikailag a topon tudjunk maradni. Már tavaly év elején megmutattuk, hogy a Yartal közösen jó motort tudunk összerakni. Peti tudásával kiegészülve komolyat üthet ez a felállás! Motorban biztosan TOP technikát fogunk összerakni, szóval bízom a jó eredményben és érdemes lesz nekünk szurkolni! – mondta Ifjabb Tóth Imi.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER