Címkék: Ben Collins | Ford Mustang | Lionsgate

2015. november 11. szerda, 13:49

 

Egy új filmjében Ben Collins, a korábbi ‘Stig’ a Ford Mustangot nevezte a legjobb kaszkadőrautónak

A vadonatúj Ford Mustangot nevezte a legjobb kaszkadőrautónak Ben Collins, Hollywood egyik legmenőbb autóversenyző-kaszkadőre, a BBC ”Top Gear” sorozatának híres Stigje. A Mustang a Stig legújabb mozijában tűnik fel, amelynek címe: “Ben Collins: Stunt Driver”.

A Lionsgate U.K. filmjében a Ford Mustang Fastback – amit egy 5,0 literes, V8-as motor hajt – több nagy teljesítményű versenyautót is faképnél hagyott a 48 órás, számos kihívást rejtő versenyen, amelyen repülőgépeket, harci helikoptereket és katonai járműveket is felvonultattak.

”A kaland célja az volt, hogy megtaláljuk a tökéletes autót egy féktelen, benzingőzös, Hollywoodi stílusú autós üldözéshez. A befutó pedig a kultikus Ford Mustang lett,” mesélte Collins. ”A Mustang számtalan autós üldözésben kapott már főszerepet az elmúlt 50 évben, és ma is az autós kaszkadőrök kedvencének számít, amikor a rosszfiúkat gumifüsttel kell elborítani.”

ford-mustang-kaszkador-

Collins olyan filmekben szerepelt autós kaszkadőrként, mint a James Bond-sorozat részeként forgatott ”A kvantum csendje”, a ”Skyfall” és a ”Spectre – A Fantom visszatér”; valamint a ”Sötét Lovag – Felemelkedés” és a ”Mission Impossible – Titkos nemzet.” Collins nyolc éven át vezette a BBC ”Top Gear” című műsorát Stig néven, és olyan autóverseny-sorozatokban vett részt, mint a Le Mans-i 24 órás, a GT és a NASCAR futamok.

”Az autós szórakoztatóipar most különösen izgalmas időszakát éli, ezért nagyon örülünk, hogy éppen a Forddal dolgozhattunk együtt ezen a projekten,” mondta el Nicola Pearcey, a Lionsgate U.K. gyártásvezetője. ”Ben elképesztői kaszkadőri tehetsége és szoros autóipari kapcsolatai segítségével minden lehetőséget kihasználtunk annak érdekében, hogy ez egy valóban felejthetetlen alkotás legyen.”

A vadonatúj Ford Mustang 50 év után most először kapható egész Európában, Fastback és Convertible változatban is; az autót a Ford 5,0 literes, V8-as motorja, vagy az üzemanyag-takarékos 2,3 literes, 313 lóerős EcoBoost motorja hajtja.

Legújabb filmjében Collins a Mustang segítségével hagyja le a rosszfiúkat. Az autóban vadonatúj első futómű és innovatív integral link rendszerű hátsó felfüggesztés működik, s a 19 A sajtóközlemények, kapcsolódó anyagok, nagyfelbontású fotók és videók letöltéséhez látogasson el a www.fordmedia.eu és a www.media.ford.com honlapra, vagy kövesse a www.twitter.com/FordEu vagy colos keréktárcsák mögött nagy teljesítményű fékrendszer lapul. A kis tömegű, jól kiegyensúlyozott és gyorsan reagáló futóműre a húzós kanyarokban akár 0,97-es oldalgyorsulási erő is nehezedhet, az erőátvitelről pedig hatfokozatú manuális sebességváltó vagy hatfokozatú automata sebességváltó gondoskodik; ez utóbbi a kormány mögött elhelyezett váltófülekkel is kapcsolható.

 

 

Az üldözési jeleneteknél a Mustang már csak azért is nagyszerű társ, mert vezetője a forgalmi viszonyoktól függően több üzemmód közül is választhat (Normal, Sport+, Versenypálya és Havas/Vizes). A Startvezérlés segítségével az 5,0 literes, V8-as blokk 4,8 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre a Mustangot.

A modell forgalmazása januárban kezdődött Európában, s azóta több mint 10.000 Mustang talált gazdára a kontinensen. Egyedül Németországban közel 4.000, az Egyesült Királyságban pedig több mint 2.100 vásárló rendelte meg a modellt, s Magyarországon is 15 Mustang talált gazdára az augusztusi bevezetés óta. Az IHS Automotive globális regisztrációs adatbázisa szerint világszinten is a Mustang volt a legkelendőbb sportautó 2015 első felében, amikor összesen 76.124 ilyen modell állt forgalomba.*

”A Mustang több mint 3.700 alkalommal szerepelt már filmekben, a moziba járók pedig jólesően izgulhattak az olyan legendás jeleneteknél, mint az 1968-as ’Bullitt’ autós üldözése, vagy a 2014-es ‘Need for Speed’ lenyűgöző képsorain, ahol először volt látható a vadonatúj Mustang,” – mondta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. ”A tény, hogy a ’Ben Collins: Stunt Driver’ című filmben a legjobb kaszkadőrautónak nevezték a Mustangot, tovább erősítette e legendás modell pozícióját - méghozzá az autóiparban és a filmiparban egyaránt.”

A „”Ben Collins: Stunt Driver” című filmet a Lionsgate U.K. készítette a Wise Old Fox Productions közreműködésével. November 9-től DVD és Blu-ray formában is kapható.


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER