Címkék: Boscolo Hotel | Maserati | Maserati Levante | Wallis

2016. május 11. szerda, 21:38

 

A Boscolo Budapest Hotelt választották a Maserati Levante magyarországi bemutatójának helyszínéül. A Levante, a szigonyos márka első SUV modellje a közelmúltban, Milánóban az Ermenegildo Zegna főhadiszállásán, az olasz luxustermékek zarándokhelyén indította bemutatkozó körútjának első állomását. A Levante az idei Genfi Autószalonon debütált.

Maserati Levante SUV bemutató
Képgaléria
Maserati Levante SUV bemutató
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!



Antal Péter a Wallis Motor Pest Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, majd Kovács Péter a Maserati Wallis üzletágvezetője rántotta le a leplet és mutatta be a 430 lóerős Levante S modellt, Blue Emozione színben, barna belsővel.

Az autót 3 féle motorral fogják gyártani, amelyből egyenlőre a dízel és az erősebb benzinmotoros változat lesz elérhető Magyarországon.
A 3 literes V6-os Levante S-ben Ferrari benzinmotor van, amely 430 lóerős, 0-100 km/h-ra 5,2 másodperc alatt gyorsul  Legnagyobb teljesítménye 316 kW, nyomatéka 580 Nm. A végsebességet, nem korlátozzák le, az 264 km/h. Gyári fogyasztási adatok: vegyes 10,9, városi 15 l/100 km.
A dízelmotor 265 lóerős, , 0-100 km/h-ra 6,9 másodperc alatt gyorsul  Legnagyobb teljesítménye 202 kW, nyomatéka 600 Nm. Fogyasztása: vegyes 7,2, városi 8,2 l/100 km.
Az autókat 8 sebességes automata váltóval szerelik. A modellek összkerékhajtásúak, de alapban a hátsó tengelyre küldi a nyomatékot, amely szükszég szerint 50-50 %-os lehet a két tengely között.






A Levante hossza 5003 mm, szélessége tükrök nélkül 1968 mm, magassága 1679 mm, tengelytávja 3004 mm.

Kezdőára a benzinmotorral 31 millió forinttól, a dízelmotorral szerelté 25 millió forinttól indul. Az előértékesítést megkezdték, az autók a júliusi gyártáskezdés után érkeznek meg a szalonokba.

A márka reményei szerint a német prémium márkák vásárlóitól többen fognak átpártolni a Levantéhoz. „A SUV kategória a prémium-luxus szektor eladásainak 50%-át teszi ki, ezért a Levante érkezésével jelentős növekedésre számítunk.” - mondta Giulio Pastore a milánói megnyitón a Maserati Europe ügyvezető igazgatója. A Levante mediterrán szelet jelent.






 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER