Címkék: elektromos | Isuzu

2024. március 26. kedd, 16:26

 

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön.

 


 A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos igényeket, miközben megőrzi a pickupoktól elvárt kimagasló teljesítményt. Az állandó összkerékhajtás az újonnan fejlesztett eAxle tengelyekkel elöl és hátul kiváló teljesítményt nyújt nehéz terepen, egyúttal visszaadja az akkumulátoros járművekre jellemző lineáris gyorsulási érzetet – mindezt minimális zaj- és rezgésszint mellett. Emellett az erős villanymotorok, valamint a robusztus váz- és karosszériakialakítás jelentős vontatási kapacitást biztosítanak, így a D-MAX BEV ugyanolyan jól teljesít, mint a már piacon lévő dízelmodellek.

 


Figyelembe véve, hogy az ügyfelek különböző célokra használják a pickupokat, a D-MAX BEV alternatív energiaforrást kínál. Néhány, kiválasztott kontinentális európai piacra, mint például Norvégiába, 2025-ben kerül bevezetésre az új modell, míg a D-MAX BEV-t az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Thaiföldön és más országokban is bevezetik, a piaci igények és a töltőinfrastruktúra fejlettségének függvényében. Magyarországi bevezetéséről egyelőre nincsen hír, amennyiben ez változik a jövőben, arról a hazai forgalmazó tájékoztatást fog nyújtani.
Az ISUZU Csoport elkötelezett egy szén-dioxid-semleges világ megteremtése mellett, ezért arra törekszik, hogy az emberek életét karbonsemleges járművek fejlesztésével gazdagítsa.
Műszaki adatok (a kiállított prototípusra)
Hajtáslánc: Állandó összkerékhajtás
Akkumulátor típusa: Lítium-ion
Akkumulátor kapacitása: 66,9kWh
Maximális kimeneti teljesítmény: 130kW
(Első motor 40kW / Hátsó motor 90kW)
Maximális nyomaték: 325N.m
(Első motor 108N.m / Hátsó motor 217N.m)
Maximális sebesség: 130km/h felett
Maximális hasznos teher: 1000kg
Maximális vontatási kapacitás: 3,5t


 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER