Címkék: 2014 | autókiállítás | Bécs

2014. február 20. csütörtök, 09:58

 

Bencze Tünde olvasónktól kaptunk egy rövid bemutatást a Bécsi autókiállításról melyet 2014. január 16-19 között rendeztek. A vásárközpont C és D pavilonjában, 30 000 m2-en, közel 40 márka több mint 400 modelljét csodálhattam meg.


Mikor beléptem az épületbe,a BMW standja fogadott. Szériamodelleken felül elhozták a nemrég bevezetett 2-es sorozatból a 326LE-s M235i modelljüket.Azt mondanám rá, hogy kicsi a bors, de erős. Jelen voltak még a mostanság oly divatos és terjedőfélben lévő  elektromos autóik is. Be lehetett ülni az i3-ba és meg lehetett csodálni az i8-at. Az utóbbit viszont kordon védte a látogatóktól.







A Mini standja távolabb volt a BMW-től és fiatalos, hangulatos volt a légkör. Kiállították a 122LE/160Nm nyomatékkal rendelkező Cooper-t. Fiatalos színkínálat kívül-belül. Az egyik kedvencem (legalábbis kívülről) a Clubvan volt. A tágas tér, sok pakolási lehetőség. Nem egy erőgép, de a cipekedésben ott van.



Az Opel standon a legnagyobb érdeklődés az Amperát övezte. Egy kis modellen bemutatták hogyan működik az áram  visszatermelése.

Hazai vonatkozás, hogy a Suzuki is képviseltette magát. Az utcai  modelleken felül kiállítottak Swift kupás autókat is. A legnagyobb hangsúlyt az SX4 kapta a standon.



A Toyota szép nagy helyet foglalt el magának. Szinte az összes már kapható hibrid autójukat kiállította. Mégis ami a legjobban vonzotta a közönséget az a Le Mans-i 24 órás versenyen is szereplő TS030 LMP1 kategóriás autó. Én is megnézhettem közelről.



Ha már a Toyota hozott versenyautót, akkor a Honda sem maradhatott ki a sorból. Kiállították a gyári Civik mellé a WTCC-ben is induló egyik autójukat. Első ránézésre a két autón nagy szembeötlő különbségek nincsenek, de a versenygép motorikusan meg futóművileg kicsit más.



Mercedes standnál is nagyvolt a tömeg. A legújabb modelleket hozták el ők is (AMG). Ezekbe a gépekbe is beülhetett a nézősereg. Elhoztak egy  F1 autót is, az szépen elkerítve várta a szemeket amik rá szegeződtek. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen közelről csodálhasson meg egy erőgépet.






Képviseltették magukat a francia márkák is, mint Renault, Citroen és a  Peugeot. A Renault elhozta a kétszemélyes városi kisautóját a Twizy-t. Külsőre érdekes jelenség, de a feladatát ellátja.

A VW csoport standja a másik pavilonban volt. Kiterjedésében majdnem akkora volt mint az összes többi gyártóé.



Fótók Bencze Tünde

Szívesen vesszük olvasóink további élménybeszámolóit!


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER