2022. szeptember 11. vasárnap, 11:37

Ha valaki követi az autóipar változásait, akkor képben lehet azzal, hogy a Morris Garages terjeszkedik. Egy ideje Európára vetetették ki a hálójukat, így az MG megérkezett hozzánk is.

Az autós körökben még mindig jól csengő márkanév, 2005 óta található kínai kézben. Szerencsére jól bántak vele. Az anyaországban is létrehoztak fejlesztőbázist, a gyártás természetesen Kínában történik. A márkakép formálása miatt, a versenyzéshez is visszatértek. Így indult az MG újra élesztése és a márka terjeszkedése.
A hódítás kiváló ár/érték/felszereltség arányú modellekkel történik. A fejlesztések terén, jó ideje komoly fókusz került az elektromos hajtásra.

A hálózat

A magyar vezérképviseletet a Duna Autó Zrt. hozta létre. A központi szalon, a számtalan kereskedést működtető cég óbudai bázisán található. A nemrég lezajlott sajtórendezvényen elhangzott, hogy az országos hálózat felállítása könnyebben ment, mint gondolták. Az okok között található, hogy az MG anyacége, a világ nyolcadik legnagyobb autógyára. A SAIC, stabil hátteret biztosít a 84 országban folyó értékesítéshez.

mg-zs

A Moris Garages modelljeit Európa 17 országában forgalmazzák, több mint 400 márkakereskedésben. Az európai hálózat, tavaly megháromszorozta az előző évi eladásait. Az autók mellett, az előbb leírtak is jó érvek voltak a leendő partnerek meggyőzésére. Motivációként hatott még az erős elektromos autós kínálat és annak gyors bővülése is.

Hazai pálya

Az 1924-ben indult márka jelenlegi erejét több dolog is mutatja: az egyik, hogy 22 márkakereskedés és szerviz nyílt az országban. Az itthoni hálózat felállítása, másfél éves megfeszített munkának köszönhető. Az ajánlat és a felvázolt jövőkép jó lehetett, mert olyan nagy nevek tették le a voksukat az MG mellett, mint az Ivanics vagy a Petrányi. A 7 év vagy 150 ezer kilométeres garancia, valószínűleg megalapozza majd a vevők bizalmát.

mg-zs 04

A márka erejét és a SAIC nagyban gondolkodását jól mutatja, hogy nem csak hazai képviselet nyílt Budapesten, hanem közép-európai régiós központ is.

Benedek Attila
Fotó: szerző


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER