Címkék: auchan | lopás | panasz | tolvaj

2021. augusztus 26. csütörtök, 09:21

 

Ha azt hitte, hogy tolvajjá minősítsék egy elhatározott lopási szándék szükséges, akkor nagyon nagyot tévedett. Magyarországon ez megtörténhet önnel, egy becsületes élet után, ha az Auchanban vásárol.

 

 

A vásárló körülbelül 20 ezer forint értékben kívánt vásárolni az Auchanban, a bevásárlókocsiban ennyi értékű árut pakolt. A pénztáros közölte, hogy szerinte néhány zöldség súlya nem jó. A vásárló többször kérte, hogy rendben mérjék le és fizeti azt amit a bolti dolgozó mér, vagy vegye ki ami szerinte nem jó és akkor fizeti a többi sok árucikket. A pénztáros erre nem volt hajlandó telefonált mi legyen. A vásárló közben és utána is megismételte a kérését, hogy mérjen az áruház és fizeti, de a pénztáros már kommunikációra se méltatta. A pénztáros hívta a biztonsági szolgálatot, hogy vezessék el a vásárlót. A vásárló ilyen megaláztatást nem akart ezért újra kérte mérjenek és fizeti, ha nem engedik fizetni akkor otthagyja az egész árucsomagot. Amikor megállt mögötte egy biztonsági ember, a vásárló úgy döntött, - mivel nála nem volt semmilyen áru, fizetni pedig nem engedték, hogy távozik, amit az áruház biztonsági emberei nem engedtek.
A vásárló tértivevényes levélben kérte az Auchant a mozgásáról való videók kiadására, bizonyítanidó, hogy nem utólag pakolt a zöldséghez, illetve az általa mért és az Auchan által mért matricákról a fotókat az áruház átvette és mindmáig nem adta ki sem a fotókat sem a felvételeket.
Az áruház által közölt mérési eredmények közötti különbsékeg folyamatosan változtak, míg a biztonsági emberek először 1200 forintról beszéltek a vásárlónak, de a rendőröknek már csak 259 forintot mondtak, ami a bírósági szakaszhoz érve 30 %-ot nőtt újra.

Idézet a bírósági végzés lényegi részeiből:
„A bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján kétséget kizáróan megállapíthatónak találta, hogy az eljárás alá vont személy a terhére rótt szabálysértést elkövette és ezáltal megvalósította a Szabs. tv. 177.§.(1) bekezdésének a) pontjába foglalt és e tényállás szerint minősülő lopás útján elkövetett tulajdon elleni szabálysértést.”
„Az okozott kár: 358,-Ft, amely megtérült a visszavétellel”

A bíróság az eljárás alá volt személyt tulajdon elleni szabálysértés körébe tartozó lopás szabálysértés kísérlete miatt figyelmeztetésben részesítette.

„A büntetés kiszabása körében a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az eljárás alá vont személy szabálysértési előéletét és azon tényt, hogy a kár megtérült.”

Az iratokból az derült ki, hogy az Auchan letagadta, hogy a vásárló méretni akart volna, sőt még azt állították, hogy ők akartak volna mérni, de erre felháborodva a vásárló el akart menni.

Tárgyalás tartása kérhető. Egy becsületes élet után a középkorú vásárló kéri a tárgyalás tartását, a becsületéért való küzdelem miatt fog elmenni egy napja, meg egy csomó utazási költsége.


A tárgyalás tartása iránti kérelmét változtatások nélkül közöljük, a személyes adatok nélkül:

Alulírott Ypszilon Zé  Budapest xxxxx. szám alatti lakos a fenti ügyszámon meghozott végzésre vonatkozóan
                                            Tárgyalás tartását kérem.

A vásárlásom és a mérésem során nem volt akaratlagos eltervezett lopási szándék. Az indokolás részben hatalmas hazugság az áruház pontosabban a pénztáros állítása (más rajtunk kívül nem volt ott csak én a pénztáros és a sorban utánam állók), hogy a pénztárnál a pénztáros akarta volna újramérlegeltetni a termékeket és én azon háborodtam volna föl és hagytam volna ott a termékeket.

Az igazság az volt, - amit a többször le is írtam a rendőrkapitányság felé -, hogy a pénztáros feltételezte, hogy esetleg nem jó a mérés, erre kifejezetten én mondtam, hogy tessék leméretni és azt fizetem természetesen amit áruházi dolgozó mér, vagy vegye ki és ottmarad. Erre nem volt hajlandó! Ekkor telefonált valakinek mi legyen, hogy szerinte nem jó a mérés, biztonságiakat hivja-e akik bekísérnek.
Ezen háborodtam fel és azt mondtam engem nem vezetnek el sehová. Mérje le vagy vegye el a többit meg fizetem, mondtam többször is. Ekkor újra mondtam, hogy ez mégis hogyan miért biztonsági emberes?, mérje le és fizetem amit az áruház mér vagy vegye ki, de ekkor már semmilyen kommunikációra se méltatott.

A sorban állók is mérgesek voltak a pénztárosra, azt mondták ne szórakozzon a nővel meg az időnkkel, hagy fizessen a nő. De nem hallgatott senkire ekkor történt a telefonhívás és a biztonságiak hívása is.
Ekkor mondtam azt, hogy ha nem méri le és nem engedi kifizetni akkor az egészet itthagyom. Az emberek mérgesen mondták nagyon helyes hagyja is itt nekik, ha így szórakoznak magával.
Mikor odajött egy biztonsági ember, akkor mondtam azt hogy rendben akkor itthagyom az egészet, mert felháborítónak tartottam – mikor másoknál is láttam máskor, hogy újramértek vagy kivették a termékek közül és fizetettek majd mehetettek. Felháborítónak tartottam volna ami azután meg is történt, hogy szégyenszemre úgy bántak velem mint egy tolvajjal!

Az Auchantól kértem levélben a termékenkénti mérésekről enyém- övék fotóinak megküldését. Kértem a videók kiadását amelyen én mértem, amelyen ők mértek, illetve minden olyan felvételt ahol abban az időben az áruházban tartózkodtam. Az Auchan a levelet átvette, a tértivevény időpontja augusztus 5. Az áruház a mai napig nem küldte meg a kért fotókat és felvételeket.

A végzés elfogadhatatlan, mivel hatalmas hazugság alapján ítél el egy becsületes jóhiszemű embert, akinek egyértelműen nem volt lopási szándéka, a pénztárnál pedig kifejezetten én kértem, hogy dolgozó mérje le és fizetem amit a dolgozó mér, vagy vegye ki a termékek közül és a többit viszem, fizetem, amire egyértelműen az áruház nem volt hajlandó, elvezettetni, meghurcoltatni akart. Végtelenül felháborít, hogy azt állította volna a pénztáros, hogy ő akart mérni mert ez orbitális hazugság! Nem akart mérni vagy méretni és nem engedett fizetni. Ez a valóság! Otthagyni pedig azért hagytam ott, mert nálam nem volt termék, mérni és fizetni nem engedtek és meghurcoltatni nem akartam magam nyilvánosságnak szégyenszemre támadva a személyemet. Amely végül mégiscsak megvalósult, ami olyan mértékben megviselt lelkileg, és testileg is, hogy mondtam is az eljáró rendőrnek, hogy nem látok jól, annyira felment a vérnyomásom, hogy nem látom, amikor kért, hogy olvassam el a jegyzőkönyvet, amit egyértelműen a megszégyenítés és a méltánytalanság okozott s testileg is megjelent. Ráadásul az egyik biztonsági ember úgy megcsavargatta a karom, hogy másnapra lila-kék-zöld foltos lett. Hazamentem lefeküdtem és egy napig felkelni sem tudtam a lelki megrázkódtatástól.

Tárgyalás tartását azért kérem, mert a végzés – feltehetően - az Auchan pénztárosának elképesztő és vérlázító hazugságára – más nem állíthatta, mert nem volt jelen- alapul, miközben az én állításomat nem vette figyelembe amely igazság szöges ellentéte a pénztáros állításának és egy becsületes embert ítél el és a becsületemet nem engedhetem ilyen szinten sem megszégyeníteni, megtámadni, besározni.

Kérem a Tisztelt Bíróságot, hogy tájékoztasson mit jelent a végzésben, hogy a tényállást ….... az ügy egyéb iratai alapján állapította meg. Milyen iratokról van szó és mi áll bennük?
Kérem, kötelezzék az Auchant, hogy a tárgyalást tartása előtt küldjék meg számomra a fent említett fotókat és videókat és a pénztáros általi rögzített telefonhívások felvételeit még a tárgyalás előtt. Megjegyzem ez is bizonyítja az elképesztő hazugságukat, mivel ha valaki azonnal távozik, nem tudhat ilyesfajta telefonálásokról.
Illetve kérem a Tisztelt Bíróságot, hogy a fent előadottakra figyelemmel vizsgálja meg azt a videofelvételt, ahol a kassza látszik, amely egyértelműen mutatja, ha hang nem is tartozna hozzá, az ott eltöltött időt, a pénztáros telefonálásait, gesztusaimat és a vásárlók reakcióit, ahol a pénztároshoz vagy hozzám beszélnek.

Amennyiben az precedenssé válna, hogy élelmiszeráruházak átlag laikus vásárlókat jóhiszemű esetleges tévedésük miatt, azt nem hagyva korrigálni – ha már bizonyos boltok nem alkalmaznak erre eladót vagy nem fejlesztenek olyan minimális dolgot, hogy a pénztár egyben mérleg is ami már a legtöbb helyen van – köztörvényes bűnözővé tehetnek, az több mint ijesztő.

Tisztelettel:

Budapest 2021. augusztus 17.                                   Ypszilon Zé

A középkorú vásárlónak egyébként a 83 éves apja is „tolvaj” az idős ember, aki vállalati vezető jogász volt, majd munka mellett és utána nyugdíjasan is jogsegélyszolgálatot vezetett ugyancsak az Auchanban vásárolt volna. Véletlen az öreg ember nem vett észre egy tollat ami a kocsi rácsai közé szorult, nem szóltak neki, hogy bácsi ezt nem vette észre, bámulta az őr majd a pénztártól kijövetelkor közölték vele, hogy elvezetik, feljelentés végül ott nem lett, csak porig alázták az idős embert, aki amúgy becsületben jogászként élte le az életét.


Bár autós lap lévén közéleti dolgokkal nem foglalkozunk, vannak dolgok ami nélkül már nem lehet szó nélkül elmenni. Amennyiben önökkel hasonló dolgok történtek, írják meg a szerkesztőségünknek, megjelentetjük!
Jöhetnek azok a történeket és képek is ahol az Auchan tévesztette meg, lopta meg a vásárlókat. Például az Auchan kevenc vásárlómegtévesztő meglopó módszeréről, hogy kiteszi akciós árban a termékeket, majd a pénztárban már egész árat húznak ésatöbbi....



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER