2013. június 24. hétfő, 18:19

 

Elindították a 2013. modellévi Fiat Scudo forgalmazását. Az átdolgozott modell friss külső és belső megjelenéssel jelentik meg. 2012-ben Európában és az EFTA országaiban a haszonjármű-piac 25 százalékát tette ki.

Európa városi és helyközi szállítási igényeire teljes körű megoldást kínál a Fiat Scudo. A jármű áru- és személyszállító, utóbbi változatában üzleti célú (taxi, transzfer szolgálatok, fogyatékossággal élők szállítása) és magán (család, sportcsapat, közösségi) felhasználásra egyaránt kiválóan megfelel.

fiat-scudo-valasztek


Átdolgozott beltér, új hűtőmaszk

A 2013-as Scudo minden kivitelét érintő, legfontosabb változás az új, sötétszürke műszerfal, illetve az azonos árnyalatú ajtópanelek (utóbbiakat szürke bársonybetétek dobják fel a Panorama kivitelen). Szintén újak a Fiat Scudo Panorama változat műszerei, amelyek fekete háttere és alumínium sávozása tökéletesen igazodik a beltér hangulatához. A Panorama Family kivitel ugyanazt a modern, kiváló minőségű üléskárpitot kapta, mint az Executive verzió, míg az ajtókilincsek és légbeömlők kerete, továbbá a műszerfal középső szakasza fekete kivitelű (a Panorama Executive kivitelen alumínium díszítéssel). Végezetül minden 2013-as Scudo új, ezüstszínű hűtőmaszkot kap, amely a Ducato család hangulatát adja.

fiat-scudo-muszerfal


Gazdagabb felszereltség, kedvező árak

Gazdagodott a 2013-as Scudo alapfelszereltsége, igazodva a különböző ügyfélcsoportok igényeihez. A modellkínálat ésszerűsítését célzó program az olasz piacon forgalmazott áru- és személyszállító kiviteleket egyaránt érintette. Az előbbi kivitelek esetében az SX felszereltségi szint változatlan áron kínál sok, a mindennapok során igen hasznos funkciót, a sebességtartó automatától a tolatóradaron át a kormányról távirányítható MP3-as audiorendszerig, a Bluetooth csatlakoztástól a motorosan behajtható külső tükrökig.

Jellegzetesebb külső megjelenéssel és jobb utaskomforttal lépnek színre a Panorama kivitelek is, a Fiat Scudót gyakran használják exkluzív ügyfélszolgáltatások transzfer-járműveként.

A 2013-as modellkínálat
A 2013-as Fiat Scudo jó megoldás, ha változatos szállítási és munkafeladatokra keresünk járművet. Jól bizonyítja ezt a gazdag, sokoldalú modellválaszték, amelyben az áruszállító (Cargo) és utasszállító (Combi és Panorama) kivitelek ugyanúgy megtalálhatók, mint az átalakítások és különleges felépítmények alapjaiul szolgáló verziók.

Az áruszállító modellek szimpla és duplafülkés változatban, dobozos, üvegezett és félig üvegezett verzióban választhatók, a következő kivitelekben: kétféle tengelytávval (3,00 méter a rövid, 3,12 méter a hosszú tengelytávú változatban); kétféle járműhosszal (4,80, illetve  5,13 méter); kétféle magassággal (1,94 és 2,28 méter), valamint kétféle raktérhosszal (2,25 m vagy 2,58 m).
A raktérkapacitás háromféle méretben (5 m3, 6 m3 vagy 7 m3), illetve kétféle terhelhetőséggel (1000 vagy 1200 kg) választható. A motorválaszték a 90 lóerős 1.6 MultiJetből, a 128 lóerős 2.0 MultiJetből, valamint a 165 lóerős 2.0 MultiJet Power erőforrásból áll. Ezek mindegyike teljesíti az Euro5-ös károsanyag-kibocsátási normákat, rugalmasak és közvetlen gázreakciókat biztosítanak. A kétféle 2.0 MultiJet turbódízel motorhoz hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik.

fiat-scudo-szemelyszallito


Az új, 2013-as Scudo személyszállító kiviteleinél a három eltérő variáns (Combi, Panorama Family és Panorama Executive) a legkülönbözőbb felhasználási területeket és ügyféligényeket elégíti ki. A Combi optimális megoldás a munkások és szerszámaik szállítására. A Panorama Family, illetve Panorama Executive modell pedig tökéletes megoldás azoknak a nagycsaládoknak, akik a buszlimuzinoktól megszokott kényelmet és divatos megjelenést keresik, illetve a személyszállítással foglalkozó vállalkozások (szállodai vagy repülőtéri transzfer, sofőrös bérautó-szolgálat) számára.
A 2013-as Fiat Scudo személyszállító változatai kétféle tengelytávval (3000 és 3122 mm), kétféle külső hosszúsággal (4805 és 5135 mm), illetve kétféle 2.0 MultiJet turbódízel erőforrással (128 és 165 LE) készülnek.

fiat-scudo


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER