Címkék: 2016 | Citroen | Ficza Ferenc | Honda | Hungaroring | Lada | Michelisz Norbi | túraautó | VB | világbajnokság | Volvo | WTCC | Zengő Motorsport

2016. április 24. vasárnap, 14:57

 

Az első futam bemelegítő körén Michelisz Norbi autója füstölni kezdett, kiállásra kényszerült, Az utolsónak induló Ficza Feri a 9. helyen fejezte be a versenyt, a futamot Mehdi Bennani nyerte. A futam rajtja előtt a rajtrácson megemlékeztek a tegnap elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról. A második futamon Norbi Feri mögül utolsónak indult, végül a 10. helyen sikerült beérnie, Feri 14. lett, a futamot José-María López nyerte Yvan Muller és Tiago Monteiro előtt.

 

WTCC Hungaroring 2016
Képgaléria
WTCC Hungaroring 2016
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

I. Futam
Michelisz Norbi műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjének első vasárnapi futamán. A versenynek a gyári Hondával versenyző Michelisz az ötödik helyről vágott volna neki, ám a magyar pilóta autója a felvezető körben megadta magát: előbb óriási füst csapott fel a Hondából, majd félre is kellett állnia a vb-pontversenyben eddig harmadik helyen álló Michelisznek."Ez életem egyik legnagyobb csalódása, ez a legfontosabb futam számomra. Elnézést kérek mindenkitől, aki szurkolt nekem, nagyon ritkán jönnek ki ilyen hibák. Sajnálom, hogy pont a Hungaroringen esett meg" - értékelt Michelisz a versenyt követően. Hozzátette, rengeteg jó élménye volt már a mogyoródi pályán. "Valamiért ennek most így kellett lennie." Michelisz hangsúlyozta, reméli, hogy meg tudják javítani a második futamra a turbót, amely vélhetően a motorhibát okozta. "Sajnos a poroltó miatt a rádióm sem működött, így nehezen tudtam felvenni a kapcsolatot a csapattal."



Ficza Feri a Zengő Motorsport versenyzője, a 15. helyről rajtolt, a futamot jól kezdte, majd a harmadik kör végére már a kilencedik helyet foglalta el, további három kör elteltével a nyolcadik volt. Feri végül legjobb Hondás versenyzőként a "Próbáltam végig óvatosan menni, mert nagyon csúszott az új aszfalt. Ilyen eredményre maximum jövőre számítottam, mert bele kell még tanulnom nagyon a kocsiba" - értékelt Ficza a futam után. Hozzátette, az esőben mindenki óvatosabban ment, ezért voltak kisebbek a különbségek.

A 14 körös, esős futamot Mehdi Bennani nyerte Citroennel, márkatársa a brit Tom Chilton és a Ladával versenyző holland Nicky Catsburg előtt.


II. Futam
A sorozat harmadik fordulója fő versenyének Norbi a hatodik helyett a 17. helyről vágott neki, mivel kicserélték a turbót az autójában a nyitó futamot követően. A remekül rajtoló Michelisz az első körben a 14. helyre jött fel, ám a felzárkózás megakadt, mivel a Citroën belga pilótája, Grégoire Demoustier kicsúszott, így bejött a biztonsági autó. A safety car távozása után Michelisz nagy csatát vívott a Ladás Hugo Valente-tal, s parádés előzéssel a francia pilóta elé került. A magyar versenyző ezután is nagy tempóban autózott, közel a vizes aszfalt nyújtotta lehetőségek határaihoz, egy alkalommal ki is csúszott a bukótérbe, ám remek reflexekkel fogta meg autóját. Később is remek előzéseket mutatott be, egészen a hatodik helyig lépkedett előre, az utolsó körben azonban autója bal hátsó futóműve megsérült, így az utolsó fél körben négyen megelőzték őt. Ezzel együtt így is pontot tudott szerezni.



"Lehet, hogy életem versenye lehetett volna, ha be tudok érni hatodikként" - értékelt Michelisz a futam után. "Az utolsó másfél-két körben kezdtem érezni, hogy valami nem jó, végül a hátsó felfüggesztés nem bírta ki, fél körön múlt, hogy nem lettem hatodik" – mondta, hozzátette, nem mellékes számára, hogy korábbi csapata, a Zengő Motorsport hogyan teljesít, még úgy sem, hogy már nem ott versenyez. Gratulált Ficza Ferenc teljesítményéhez. Feri a 16. pozícióból rajtolva a 14. helyen zárta a második futamot.
    
Első helyen a Citroën pole-pozícióból rajtoló argentin pilótája, José-María López nyerte márkatársa, a francia Yvan Muller és a Honda portugál versenyzője, Tiago Monteiro előtt.



A versenyre szombaton közel 8 ezer, vasárnap az esős és szeles időjárás ellenére mintegy 35 ezer néző látogatott ki a szervezők tájékoztatása szerint. MTI



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER