Címkék: oldtimer

2015. június 02. kedd, 08:17

 

Amint az az évek alatt hagyománnyá vált, idén is a kiemelkedő esemény legjobbjai maradtak a végére. Az emlékezetes hétvége megkoronázásaként egy szakértőkből álló zsűri a 2015-ös Concorso d’Eleganza Villa d’Este legjobbjának járó BMW Group „Best of Show” trófeát egy 1932-es Alfa Romeo 8C 2300 Spider modellnek ítélte oda.

 

 

A közönség elismerését jelképező Coppa d’Oro Villa d’Este díjat egy 1950-es Ferrari 166M Barchetta nyerte el, míg a tanulmányautók és prototípusok versenyében a Bentley Exp 10 Speed Six kupé diadalmaskodott, megszerezve a Concorso d’Eleganza Design Díjat. A klasszikus kétkerekűek Concorso di Motociclette szépségversenyét idén ötödik alkalommal rendezték meg, a BMW Group motorkerékpárokat díjazó trófeáját pedig ezúttal egy 1973-as Münch-4 TTS-E érdemelte ki.



A világ minden tájáról érkező látogatók tapsviharral üdvözölték a csodálatos járműveket
A Villa d’Este luxushotel és a szomszédságában álló Villa Erba előkelő, parkosított zöld környezete idén ismét a rendhagyó esemény tökéletes helyszínének bizonyult. A világ leglenyűgözőbb két- és négykerekű járműkülönlegességeinek múltbéli emlékeit és majdani elképzeléseit csokorba gyűjtő, hagyománytisztelő eseményre a világ minden tájáról érkeztek látogatók, akik hatalmas tapsviharral ünnepelték a kiállított modelleket, elismerve az egyedülálló klasszikusok és a különleges járműtanulmányok eleganciáját és lebilincselő szépségét.

Rendkívüli kiállítások a hetvenes évek stílusának tiszteletére
Május 22-24. között a „Vissza a hetvenes évek stílusába” („Seventies Style – the Jet Set is back) mottó és számtalan exkluzív kiállítás együttesen varázsolt érzelmekben és hagyományokban gazdag, múltidéző hangulatot a Comói-tó partjára. A „Rolls-Royce Phantom 90 évét” ünneplő évforduló alkalmából például egy speciális kategóriában számtalan, eltérő évtizedeket képviselő Rolls-Royce Phantom versengett a zsűri kegyeiért, miközben az 1970-es éveket a BMW 3-as sorozatának 40 éves történetét felidéző egyedülálló modellkiállítás, valamint a BMW Art Cars kollekció képviselői idézték fel. A tizenhét tagú BMW Art Cars-sorozat legfrissebb, 2010-es modellje mellett az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este nagyközönsége elé a művészeteket és az autókat szemkápráztató stílusban egyesítő széria négy legidősebb képviselője is kigurult. 1975-ben Alexander Calder készítette el az első művészi BMW versenyautó-fényezést (BMW 3.0 CSL), majd még abban az évtizedben megalkotta Frank Stella (1976, BMW 3.0 CSL), Roy Lichtenstein (1977, BMW E21 320) és Andy Warhol (1979, BMW M1) is a saját „guruló műalkotását”. A BMW Art Cars kollekció legújabb tagját Jeff Koons készítette el 2010-ben (BMW E92 M3 GT2). A Klasszikusok Hétvégéjén kiállított öt BMW Art Cars modell egytől egyig rajthoz állt a legendás Le Mans-i 24-órás versenyen.

Kötelék múlt, jelen és jövő között
A Concorso d’Eleganza Villa d’Este története 1929-ben kezdődött, amikor első ízben rendezték meg az észak-olaszországi Cernobbio városában a járműkülönlegességek szépségversenyét. Az idei volt a hagyományőrző, évente megrendezett találkozó sorozatban tizenegyedik olyan felvonása, amelyet a BMW Group Classic és a Villa d’Este luxushotel közös házigazdaként szervezett meg. Ahogyan eddig mindig, úgy idén is a Comói-tó fogadta partjainál a kivételesen értékes és ritka történelmi járműkülönlegességeket, mindazonáltal az esemény ma már a múlt, a jelen és a jövő autóipari szépségeit is összeköti. Mintaszerű példái ennek a jövőbe látó tervezőmérnökök itt bemutatott prototípusai és járműtanulmányai, amelyeket a BMW évről évre egy vadonatúj koncepcióval egészíti ki, versenyen kívül.

Két lélegzetelállító BMW tanulmány világpremierje
Idén a BMW Group két varázslatos járműtanulmányt is leleplezett a Concorso d’Eleganza Villa d’Este hétvégéjén. A BMW 3.0 CSL Hommage sportautó-koncepció az 1970-es évek legendás versenyautója, a BMW 3.0 CSL formabontó és vakmerő újraértelmezése, amellyel a BMW Design csapata az időtlen motorsport-klasszikus előtt tiszteleg. „Hommage névre keresztelt modelljeink nem csupán azt bizonyítják, hogy mekkora büszkeséggel töltenek el minket az örökségeink, de egyúttal azt is, hogy minden jövő a múltból táplálkozik” - mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. „A 3.0 CSL Hommage a BMW mérnökeinek azon könnyűszerkezetes járműstruktúra és élvonalbeli sportautós menettulajdonságok terén elért rendkívüli teljesítményét idézi fel, amely 40 évvel ezelőtt életre keltette a versenysport-történelem egyik időtlen klasszikusát. A XXI. századi formabontó tanulmány innovatív anyagok és korszerű technológia széleskörű felhasználásával eleveníti fel a BMW 3.0 CSL hamisítatlan motorsport-karakterét, vadonatúj, izgalmas köntösbe csomagolva” - összegezte a vezető tervező a sportautó-tanulmány kialakítását.

Amióta a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a klasszikus négykerekű különlegességek mellett a motorkerékpár-csodák elkötelezett híve is lett, a BMW Motorrad rendre bemutat egy világújdonságnak számító kétkerekű tanulmányt az eseményen. A BMW Motorrad Design csapata „a végtelen utazás és a szabadság kétkerekű szimbóluma” („The Spirit of the Open Road”) mottó alatt ezúttal egy olyan nagyteljesítményű, érzelmekben gazdag és kiemelkedően exkluzív, hathengeres motorkerékpárt leplezett le, amely minden utazást kivételes, felejthetetlen élménnyé varázsol. Ez a BMW Motorrad „Concept 101”, a túramotor-koncepciók elegáns, extrovertált és vadonatúj értelmezése.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este
A Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és motorkerékpárok egyik legexkluzívabb és leginkább hagyománytisztelő eseménye a világon, amelyet először 1929-ben rendeztek meg az észak-olaszországi Cernobbio városában. A rendhagyó autós találkozó sokáig az autóipar új alkotásainak kiállítása volt, az 1980-as évek óta azonban már a történelmi jelentőségű, ritka járműveké a főszerep. A BMW Group 1999-ben vette át az autóipari ritkaságok ez irányú támogatását, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este közös házigazdaként szervezi meg az évenkénti találkozót. Miközben klasszikus járműveivel a legendás szépségeket és az autótörténeti mérföldköveket idézi, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak is reflektorfényt biztosít.


 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER