Címkék: biztonsági teszt | Lexus | Toyota

2016. december 07. szerda, 17:20

 

A Toyota Safety Sense P és a Lexus Safety System + csomagokkal felszerelt négy Toyota és Lexus modell ASV++ besorolást kapott a preventív biztonságot értékelő japán teszten. A világ legnagyobb és leginnovatívabb autógyártója így a legjobb teljesítményt érte el az automata gyalogosvédelmi vészfékezéssel kiegészített új JNCAP vizsgálati eljáráson.

 

A Toyota a legmagasabb ASV++* besorolást kapta a Toyota Safety Sense P ütközésmegelőző csomaggal felszerelt, Európában nem forgalmazott Toyota Crown és az idehaza is népszerű Prius modellekre, valamint a Lexus Safety System + csomaggal felszerelt Lexus GS és RX modellekre.




A JNCAP** biztonsági vizsgálaton 2016-ban vezették be a legmagasabb értékelést jelentő AVS++ besorolást. A hagyományos pontozási rendszert*** kiegészítették a gyalogosok nappali védelmét szolgáló automatikus fékfunkció értékelésével, és az e téren magas pontszámot szerző járműveket jutalmazzák az ASV++ jelzéssel. A Toyota és a Lexus tervei közt szerepel, hogy egyre több modellben jelennek majd meg az ütközések és gázolások megelőzését szolgáló funkciók.
Japánban mintegy 37 százalék**** a gyalogosok aránya a halálos közlekedési balesetek***** áldozatai között. A halálos kimenetelű gázolások megelőzésére a Toyota 2015 óta folyamatosan vezeti be modelljeiben a Toyota Safety Sense P és Lexus Safety System + csomagokat, amelyek nemcsak a járművekkel, hanem a gyalogosokkal történő ütközés elkerülésében is segítséget nyújtanak. Az autógyár úgy határozta meg a csomagok árát, hogy ezzel elősegítse e rendszerek széles körű elterjedését. Japánban jelenleg kilenc modell felszereltségében szerepelnek ezek a csomagok, és a gyár tervei szerint hamarosan sokkal több modellben válnak elérhetővé.
A Toyota az ‘integrált biztonsági rendszer’ koncepció alapján egyre biztonságosabb járműveket és technológiákat fejleszt. Hosszú távon a vállalat arra törekszik, hogy az emberek, a járművek és a forgalmi környezet integrálásával teljesen kiküszöbölhetők legyenek a sárüléssel járó vagy halálos kimenetelű közúti balesetek.

*AVS: Fejlett biztonságú jármű
**Japán Új Gépjármű Értékelő Program (JNCAP): a japán Vidékfejlesztési, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium (MLIT), valamint a Nemzeti Ügynökség az Autók Biztonságáért és az Áldozatok Megsegítéséért nevű szervezet 1995 óta közzéteszi a JNCAP járműbiztonsági információit, hogy ezzel is a biztonságosabb autók használatára buzdítsák a vásárlókat. Ezek az információk a kereskedelmi forgalomban kapható autók biztonsági szintjét értékelik töréstesztek, gyalogosgázolási tesztek és a preventív biztonságot mérő tesztek alapján
***Értékelési szempontok: az autó előtti járművel való ütközés hatásának csökkentése fékezéssel, figyelmeztetés sávelhagyásra, valamint az autó mögötti forgalomról és területről szolgáltatott információk
****Forrás: Országos Rendőrfőkapitányság, “Halálos kimenetelű közúti balesetek és közlekedési szabálysértések 2015-ben”
*****A közúti balesetet követő 24 órán belül bekövetkezett halálesetek száma.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER