Címkék: 2016 | EuroNCAP | Suzuki | Suzuki Ignis | törésteszt

2016. december 01. csütörtök, 12:06

 

5 csillagot kapott a Suzuki új kompakt városi szabadidő autója, a biztonsági extrákkal felszerelt Suzuki Ignis az Euro NCAP töréstesztjén. Az alapfelszereltségű modell 3 csillagot ért el. Az EURO NCAP éppen azért vezette be a duális tesztet, hogy a fogyasztók érzékelhessék, érdemes megvenni az autókhoz a biztonsági kiegészítőket.

 

Kategóriájában idén elsőként a Suzuki új Ignis modellje, illetve annak biztonsági extrákkal felszerelt változata kapott 5 csillagot az Euro NCAP töréstesztjén. A szervezet idén vezette be az ún. duális tesztet, amelynek lényege éppen az, hogy a vásárlók érzékelhessék, milyen mértékben járulnak hozzá a biztonsági extrák egy jármű biztonságához.



Az Ignis esetében az alapfelszereltségű és az extrákkal ellátott modellek közötti különbség elsősorban a Dual Camera Brake Support technológiának köszönhető, ami szenzorai segítségével látja az előttünk megjelenő akadályokat, vagy akár a járda szélére lépő gyalogosokat is. A rendszer figyelmezteti a sofőrt a veszélyre, és annak mértékétől függően automatikusan lassít, növeli a fékerőt, vagy akár vészfékezést is végrehajt, sőt, a nem kívánatos sávelhagyást is jelzi.

A Total Effective Control Technology-nak köszönhetően már az alapmodell is kellően merev ahhoz, hogy az elölről, oldalról és hátulról érkező ütközésektől is megvédje az utasokat, és ebben segít az alapfelszereltséghez tartozó hat légzsák is.



A Suzuki új Ignis modellje a hazai márkakereskedésekbe jövő év első negyedévében érkezik majd, a kompakt városi szabadidő autó legkorábban februártól lesz elérhető a magyar közönség számára.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER