Címkék: Euro NCAP | Ford | ford ranger

2015. december 28. hétfő, 16:18

 

Európában a Ford Ranger a legkelendőbb pickup; továbbra is az új Ranger az egyetlen pickup, ami ötcsillagos értékelést kapott az Euro NCAP tesztjén

Az európai piacon a Ford Ranger a legkelendőbb pickup: 2015 első tizenegy hónapjában 25.500 ilyen autó talált gazdára, ami 32 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A legutóbbi modellgeneráció 2011-es megjelenése óta a Ford Ranger értékesítése gyors ütemben nő. A Ford 20 hagyományos európai piacán* a Ranger piaci részesedése a 2012-es 11,7 százalékról az idei év első tíz hónapjában 23,5 százalékra gyarapodott, így a Ford legfrissebb adatai szerint a Ranger megelőzte piaci vetélytársait, egyebek közt a Toyota Hiluxot is. Magyarországon ez a növekedés még magasabb, a modell 41,6 %-os piacrészesedéssel vezeti a Pick-up kategóriát.

ranger-euro-ncap

A vásárlók érdeklődését tovább fokozza, hogy a Ford 2015 végén bemutatta az új Rangert, ami új, merészebb vonalvezetésű karosszériát, élvonalbeli technológiákat és még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál.

Az új Ford Ranger Double Cab a 2012-es bravúrt megismételve újra ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán, így továbbra is ez a szegmens egyetlen járműve, amely maximális értékelést kapott az autók törésbiztonságát vizsgáló független szervezettől.

“A Ranger sokoldalúságának, erőteljes stílusának és biztonságának egyedülálló kombinációja továbbra is verhetetlen,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “Az új Rangerre beérkező megrendelések már most is túlszárnyalják várakozásainkat; a vásárlók különösen a zászlóshajónak számító Wildtrak változat iránt érdeklődnek, amelynek exkluzív külső-belső dizájnja és figyelemfelkeltő Pure Orange fényezése rendkívül népszerűnek bizonyult.”

ford-ragner-utaster

Az új Ford Ranger biztonságát és kényelmét olyan berendezések fokozzák, mint a Sávtartó Asszisztens és a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, az Akadályfelismerő rendszerrel kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika, a Közlekedési Tábla Felismerés, az első-hátsó Parkolóasszisztens, a Tolatókamera, valamint az oldaldőlés-mérsékléssel és utánfutó stabilizáló rendszerrel kiegészített Elektronikus Stabilitásprogram.

Az autó intelligens technológiáinak sorában megtalálható a Ford hangvezérlésű SYNC 2 csatlakozási rendszere, a Hegymeneti Elindulássegítő, a Lejtmeneti Szabályozás, az Adaptív Terhelésszabályozás és a Vészfékasszisztens.

Az új Ranger üzemanyag-fogyasztása rendkívül kedvező, mivel az Auto-Start-Stop technológiának, az új végáttételnek és az Elektromos Szervokormánynak köszönhetően a hajtásláncok akár 17 százalékkal takarékosabbá váltak.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER