Címkék: Hyundai | törésteszt

2015. október 08. csütörtök, 12:31

 

A Hyundai Motor új, kompakt szabadidőjárműve, a vadonatúj Tucson maximális, ötcsillagos értékelést kapott a független járműbiztonsági kiértékelő szervezet, az Euro NCAP vizsgálatán. A kedvező eredmény is igazolja a Hyundai azon törekvését, miszerint a gyártó a teljes modellkínálatában elérhetővé teszi a modern technológiai és biztonsági megoldásokat.

 

A vadonatúj Tucson egy sor olyan új biztonsági technológiát vezet be a piacon, mint az önműködő vészfékrendszer, ráadásul mindezt igazán megfizethető áron.” – mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. „Az ötcsillagos Euro NCAP minősítés újfent azt igazolja, hogy új autóink kiváló minőséget és magas fokú biztonságot kínálnak.”A vadonatúj Tucson új aktív és passzív biztonsági funkciókat kínál.Az Euro NCAP teszt eredményei fényesen mutatják, hogy a vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legbiztonságosabb, leggazdagabban felszerelt példánya. A modell lenyűgöző biztonsági teljesítményét a legmodernebb biztonsági technológiák alkalmazásával emelte még magasabb szinte a Hyundai.

Noha az Euro NCAP vizsgálata során csupán a sávtartó berendezés és a sebességkorlátozásra figyelmeztető funkciót vették figyelembe, a vadonatúj Tucson egy sor további biztonsági rendszerrel is felszerelhető, amelyek segítenek a balesetek elkerülésében, vagy azok következményeinek enyhítésében. Ilyen technológia az önműködő vészfékrendszer, amely váratlan vészhelyzetekben figyelmezteti a vezetőt, illetve szükség esetén képes az automatikus lassításra. A sokoldalú aktív biztonsági csomagot holttér-felügyelet, keresztirányú forgalom-felügyelet, valamint jármű stabilitás-szabályozás teszi teljessé.

A fokozott gyalogosvédelmet szolgálja a vadonatúj Tucson alapfelszereltség részeként kínált aktív motorházfedél rendszere, amely frontális ütközés (gázolás) esetén a gépházfedelet megemelve segít csillapítani a baleset gyalogosra gyakorolt hatását. Az új karosszéria szerkezet 30 százalékkal nagyobb arányban tartalmaz fejlett, nagy szakítószilárdságú acél elemeket, ami a torziós szilárdságot növelve biztosít fokozott ütközési ellenállást. A karosszéria megerősített illesztékei hatékonyabban vezetik el az ütközési energiát, ami ugyancsak elsődleges jelentőséggel bírt az Euro NCAP elbírálása során.A vadonatúj Tucson Európa-szerte kapható. Merész formatervét a technológiai, kényelmi és praktikus funkciók magával ragadó kombinációja teszi még vonzóbbá. A modell remélhetőleg töretlenül folytatja a Hyundai sikertörténetét az európai SUV szegmensben, ahol a mai napig több mint 1,2 millió darab szabadidőjárművet értékesített.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER