Címkék: törésteszt | Toyota

2015. szeptember 05. szombat, 02:41

 

Az új Toyota Avensis ötcsillagos minősítést érdemelt ki a nagy presztízsű Euro NCAP biztonsági vizsgálatán.


A program négy részterületen vizsgálja a gépkocsik biztonsági teljesítményét; felnőtt utasvédelem, gyermek utasvédelem, gyalogosvédelem, valamint 2009 óta a biztonsági segédrendszerek –. Az utóbbi kategóriába tartoznak az olyan, balesetek elkerülését lehetővé tevő, vagy a sérülések súlyosságát mérséklő megoldások, mint az automatikus vészfékező rendszer, a menetstabilizáló elektronika, vagy a sebességhatároló.



Az új Avensis kiemelkedően jó, 93 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasvédelmi vizsgálatokon, míg a gyermek utasvédelmi teszteken 85, a gyalogosvédelem terén 78 százalékot teljesített. A biztonsági segédrendszerek vizsgálati pontban 81 százalékot érdemeltek ki.

Az új Avensis az adható legmagasabb pontszámot kapta az oldalirányú ütközés vizsgálatban, ahol minden kritikus testrész megfelelő védelmet kapott. Szintén hasonlóan jól szerepelt a modell a jóval szigorúbb, oldaloszlopütközési tesztben.

Az Euro NCAP külön kiemelte az Avensis alapfelszerelését képező (a Toyota Safety Sense csomagba tartozó) autonóm vészfékrendszer kiváló teljesítményét.



„Rendkívül elégedettek vagyunk az eredményekkel, amely egyben a Toyota azon törekvését is elismeri, hogy folyamatosan javítsuk a közlekedés biztonságát, és minél szélesebb körben elérhetővé tegyük az ezt lehetővé tevő, legmodernebb technológiákat” - mondta Karl Schlicht, a Toyota Motor Europe ügyvezető alelnöke.  

Az Avensis kiemelkedő teljesítményével felkerült az Euro NCAP „Legbiztonságosabb családi autók”, illetve „Legbiztonságosabb céges flottaautók” listájára.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER