2013. október 14. hétfő, 10:27

 

Az új Toyota Corolla ötcsillagos értékelést kapott a világszerte elismert Euro NCAP szervezettől. Az autó 94%-os eredményt ért el a felnőtt utasok védelme terén. Az autó a gyermek utasok védelmére 82%-ot, a gyalogosokéra 67%-ot kapott, a biztonsági segédberendezések terén pedig 66%-os teljesítményt nyújtott.

Az új Corolla kimagasló eredménye a Toyota szigorú aktív és passzív biztonsági szabványainak köszönhető.
Az autó orr-részén és oldalán a terhelést több irányban elosztó karosszéria egy baleset során minimumra csökkenti az utaskabin deformációját, hatékonyan eloszlatva az ütközéskor ébredő erőhatásokat. Emellett az autó gyalogosvédelmi teljesítményét is számos energiaelnyelő elem fokozza.

Az új Corolla alapfelszereltségében 7 SRS légzsák található, köztük a vezetőoldali térdlégzsák, a kétkamrás első oldallégzsákok, valamint a kabin teljes hosszúságát lefedő függönylégzsákok.

Minden üléshez hárompontos ELR biztonsági öv tartozik, amelyek nagy terhelés esetén automatikusan reteszelnek. A vezető és az első utas biztonságát övelőfeszítő és överőhatároló funkció fokozza.




A Corolla első ülései egy hátulról érkező ütközés során hatékonyan mérséklik  az ostorcsapás jellegű sérüléseket. Ha a ráfutásos baleset sebessége meghalad egy bizonyos határt, az ülésszerkezet lehetővé teszi, hogy az utas felsőteste (az alsótesttel együtt) elmozduljon hátrafelé, így a fej kisebb mértékben csapódik hátra, ami csökkenti az ostorcsapás jellegű sérülések esélyét.
A jármű biztonsági alapfelszereltségének része az ABS EBD-vel, a Vészfékasszisztens, a Járműstabilitás-vezérlő Rendszer (VSC), a Kipörgésgátló (TRC) és a vészfékjelző funkció.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER