Címkék: árak 2018 | bemutató magyar | megújult | Suzuki Vitara

2018. szeptember 26. szerda, 18:02

 

Idén 30. életévét tapossa és a negyedik generációjánál jár a Suzuki Vitara, melynek a megújult példányai bemutatkoztak, s evvel egyidőben elindult az értékesítés is. Egyenlőre elsőkerék hajtással, majd az ősz folyamán az összkerékhajtású automata váltós modellek is elérhetőek lesznek. De, hogy puli a Vitara?

 

A menetpróba központi állomása az esztergomi gyár volt, ahol a rövid fejtágítón pár dolog még jobban letisztult. Az egyik, hogy mára talán teljesen levetkőzte a márka a régi olcsó autó imázst, ami sokáig jellemezte. Pár adat ennek alátámasztására: az egyik, hogy az SX4-Scross vásárlóinak a nagy része nem a kicsi, egyliteres motorral rendeli meg az autóját, hanem marad az általunk is próbált 140 lóerős, 1,4-es motornál (evvel a két benzines motorral értékesítik). Igaz, ez jelenthet idegenkedést is a három hengeres motoroktól.



A másik tényező, hogy a Suzukinál AllGrip néven futó 4x4 hajtás komolyan terjed, fontos megjegyzés, hogy ez nem párosítható alacsony felszereltséggel. Az eddigi tíz százalék körüli megrendelésből már szépen kúszik felfele 15-20 százalékra. A vásárlók a közvélemény kutatás szerint nem is terepjárásra kívánják használni az AllGrip összekerékhajtású autójukat, hanem biztonságot fokozó elemként tekintenek rá. A hajtáshoz lejtmenetvezérlő is kapcsolódik.


A Vitara vezetéstámogató újdonságai között megtalálható a holttér figyelő és a jelzőtábla felismerés. A holttér figyelés már nem csak menet közben működik, hanem tolatáskor is, mikor például beláthatatlan helyről állunk ki. A szélvédő felső részén lévő érzékelő, már két lézeres érzékelővel és kamerával pásztázza az utat. Az előd jelvényéből a hűtőrács alá költözött a másik érzékelő, ami fekete dobozka formájában látható lentebb. Kifinomultabban működik a fékasszisztens amely segít megelőzni a ráfutásos ütközést, avagy csökkenteni annak mértékét az automatán beavatkozó fékezéssel. Megjelent az adaptív tempomat, amely tartja a távolságot az előtte haladótól, illetve elérhető a sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztetés (60 km/h-ás sebesség fölött aktív). Az elsőnél rezeg a kormány, a másodiknál csipogó hang hallható, mivel ez a mozgás egy fáradt vezető kóválygó sávkövetésére jellemző.



Külső megjelenésében megújult Vitara öt részre osztott elülső hűtőrácsa függőleges krómozott elemeket kapott. Ez a Suzuki szabadidő-autókra jellemző jellegzetes vonása, amely már a Vitara iV4 koncepciómodelljén és a Vitara-S különleges kiadású modell esetében is nagyon népszerű volt.
A Vitara S-modellekhez korábban nem rendelhető panorámás napfénytető mostantól minden GLX-modellen elérhető. A külső színválaszték két további árnyalattal bővült: a sportos, napszél sárga és egy márványkék színnel.

A beltérben megújult a műszerfal, s mint elmondták puhább műanyaggal is vonták be. Az előző keményebb tulajdonképpen az ügyfeleket nem zavarta, de az újságírókat igen :) így a márka nekik is kedvezett.
No ezen felbuzdulunk, bár soha az életben nem kocogtattam egyik autóm műszerfalát sem, nagyon nem is érintkeztünk, lehet kellett volna többet egy törlőrongy közbeiktatásával, azonban nagy divat lett a könyöklő megsoványítása az utastér növelése vagy a fene tudja milyen meggondolás következtében, így egyre több kényelmetlen autóval lehet találkozni, majd mi is nyitunk egy fejezetet minden írásnál könyöklő címen, hátha változik ez az azért fontosabb dolog is jó irányban. A Vitara elég jó még szerencsére, az ajtón egy kicsit magasabbra tett és kicsit szélesebb könyöklő jobban esne, de magasan kényelmesebb mint némely legújabb más márka modellje.



Mi a 140 lóerős motorral szerelt, hatsebességes kézi váltós, GL+ felszereltségű autót tettük próbára. (A Suzuki előrejelzései szerint, ez lesz a legnépszerűbb változat itthon.)
A motor ismerős az előző generációból, a hangolása dízelszerű, egész alacsony fordulattól használható, ezt mutatja a nyomaték adat is, mert a 220 Nm már 1500-tól elérhető, ami meg is marad kereken négyezerig.
Nagy plusz pont a Suzuki mellett, hogy az autó könnyű, mert az 1120 kiló és a 140 lóerős motor párosa egész jó dinamikát biztosít. A viszonylag nagy nyomaték miatt bírja a nyugodt, visszaváltások nélküli közlekedést, sportos vezetésnél, jól kiforgatva pedig remek hang aláfestést biztosít a pörgős motor. Egyeseknek elég meglepő vagy vad is lehet a hang, a 9,6 másodperces százas gyorsulás dinamikája és a Vitara párosítása.
A néhány száz kilométert ment tesztautóban a stop-start rendszer jól működött, ezzel át lehet kötni a takarékosságra, mert az induláskori 7,1 átlagot levittük a próbánk végére 6,2 literre. Ez reménykeltő a turbós motortól. Városban emelkedhet ez a szám, de nem vészesen.        

A mókaság tehát nem abban rejlik, hogy gyorsuláskor belepréselődnék, az ülésbe, hanem nagyon gyors a gázreakció, könnyű a kormányzás és pontos. Szinte alig érintjük a gázpedált és ugrik az autó, mindehhez azonnali kormányreakció párosul, gyorsulása egyenletes. Lehet nagypapásan és spórosan vezetni, de lehet dinamikusan is, amelyhez megjelenik az ember száján a hozzátartozó vigyor is.



Turbó motorok és a Suzuki 3+7 év garanciája
Bizalomra ad okot, ha tudunk a Suzuki turbós múltjáról, amely elég régről ered. A feltöltés egyik ága a kétkerekű üzletágtól jött. Ott már 1983-ban piacra dobták a turbós Katanát. A másik bizalomépítő, hogy japán belpiacos Kei carokban, "ezer" éve használnak 660 köbcentis turbós motorokat. Ebben a ligában pedig a Suzuki régóta piacvezető.

Ez az előélete a turbós erőműveknek. Akinek nem elég a múlt tapasztalata, az bízhat az új autókhoz kínált 3+7 éves garanciában, az extra hét év a turbóra, a motorra és a váltóra érvényes. Aki sokat megy majd az autóval, azt az éveket helyettesítő 200 ezer kilométeres garancia vigasztalja. Viszonylag kicsi az esély, hogy 201 ezernél fog szétesni a rendszer.
Érdemes megnézni, hogy a kis turbómotoroktól történő para onnan származik. Más márkáktól, pl. VW korábban rendesen lelakta ezt a területet és innen azonosít mindenki, minden turbómotorra, hogy az rövid életű. Pedig nem az.  



Suzuki Vitara árak
A Vitara 500 ezer forinttal lett drágább, azonban a motorján megjelent egy benzin részecskeszűrő is.
A megújult modell belépőára:
Vitara 1.0 GL 2WD 5MT 4.090.000 Ft (kedvezményes ár) 4.880.000,-Ft
Árlista: Megújult Suzuki Vitara árak letöltés

A Suzuki mindig büszkén kommunikálja hogy magyar az autó, mivel magyar emberek készítik, Magyarországon gyártják. A kis ajándékcsomagban amit kaptunk a nap végén volt egy kis fekete szövetpuli. Puli, hogy jön ez ide? A magyar puli az magyar fajta, a magyarok kutyája – emlékeznek - a mi autónk…
Ha ez a kommunikáció tudatos műve volt akkor itt a kör zárult, megértettük, átadjuk.

Szerző: MT, Benedek Attila, Fotók: MT



 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER