Címkék: KIA | Kia Optima

2016. február 12. péntek, 19:26

 

A negyedik generációs Kia Optimát a tavalyi Frankfurti Autószalonon mutatták be, Magyarországon idén kezdték forgalmazni.

 

Új KIA Optima bemutató
Képgaléria
Új KIA Optima bemutató
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

 

jong-kook-lee-kiaAz Optimát divatos, intelligens és innovatív jelzőkkel reklámozza a Kia, s ennek szellemében is építették meg az új autót. Az Optima minden irányban nőtt, hosszúságban, magasságban és tengelytávjában 10 mm-t, szélességben 25 mm-t, így az utastér is növekedett fej-, lábtérben, a csomagtere is nagyobb lett. A csomagtartó az új autóban 510 liter,

Kinézetét tekintve az autó elöl-hátul új lökhárítókat kapott, a hűtőmaszk szélesebb lett és a fényszórókkal egy egységet alkot. A C oszlop áttervezésével az ablakkeret hosszabbnak látszik. A hátsó részre vízszintes vonalak jellemzőek a hátsó erősebb kerékjárati ívekkel együtt optikailag is szélesebbnek, izmosabbnak látszik az autó. A hátsó lámpák LED-es világítást kaptak.







A műszerfalat 2 részre osztották, kijelző és irányítási zónára. A műszerfal a vezető felé fordul. A hátsó ülésekhez is fűthetőek EX Prémium szinten, a fűthető első ülések LX felszereltséghez is rendelhetőek. EX Prémium szinten a hátsó ajtókon felhúzható napfényvédő roló van.



Az Optimát 3 féle felszereltségi szintben lehet elérni, LX, EX Limited és EX Prémium.
Az alapfelszereltséghez tartoznak az állítható magasságú és az állítható deréktámaszos első ülések, a kétzónás automata klíma, az elöl-hátul elektromos ablakemelők. Kapunk elektromosan sötétedő belső tükröt, hazakísérőfényt és riasztós távirányítós központi zárat.
Az Optimát elektromos kézifékkel gyártják.

LX felszereltségben 3,5” monochrom a fedélzeti számítógép, felsőbb szinteken színes 4,3”.
Az első és hátsó parkolóasszisztenst első szinten komfort csomagban rendelhetjük, afölött széria tartozék. Az automata parkoló rendszer a legfelső szintben Techno csomagban elérhető.
A sebességhatárolós tempomat az alapfelszereltség része, az Intelligens tempomat ugyancsak EX Prémium szinten Techno csomagban található.
Az elektronikus üzemmódvezérlés, azaz a lehetséges Eco, Normál és Sport mód közötti választás szériatartozék, mint ahogy az ECO Dynamic csomag is, ezeket 1,7D automata váltó esetén kell érteni.
Alapfelszereltség része a kormányról vezérelhető audio rendszer, a Bluetooth, AUX és USB csatlakozók és 6 hangszóró. A TomTom navigáció 7 colos kijelzővel kapható, MP3 lejátszást, RDS funkciót és tolatókamerát is tartalmaz. Legfelsőbb szinten a kijelző 8 colos és Harman/Kardon audió rendszer jár 10 hangszóróval.



Adaptív Xenon fényszóró a legfelső szinten Techno csomagban elérhető. Alapfelszereltséghez tartozik a LED ködlámpa, LED nappali menetfény, a kanyarkövető fényszóró a második szinttől.

Az új fejlesztésekből a Optimahoz lehetséges QI vezeték nélküli tölthetőség a telefonunkhoz automata váltó esetén lehetséges, keresztirányú forgalmat érzékelő rendszert, továbbá sávelhagyást gátló rendszert EX Prémium szinten kapjuk.



Biztonsági alapfelszereltség a 7 légzsák, a guminyomás ellenőrző rendszer, a táblafelismerő rendszer, a sávtartó asszisztens sávelhagyás jelzővel. Legfelsőbb szinten Techno csomagban rendelhető az országúti fényszóró asszisztens, az automata vészfékező rendszer automata váltóhoz.

Az Optimákat 2 féle motorral árulják, 2 literes 165 lóerős CVVT benzinmotorral és 1,7 CRDI 141 lóerős dízelmotorral. A 6 sebességes automata váltó felára 370 ezer forint a benzinmotorhoz, a 7 sebességes automatáé 670 ezer forint a dízelmotorhoz.

A benzinmotorral szerelt autó kezdő akciós ára 6.499.000,-Ft, a dízelé 6.899.000,-Ft
Ex Prémium felszereltségben most a benzines 8.729.000,-Ft, míg a dízel bevezető ára 9.129.000,-Ft.

Kia Optima árak

Az Optimára 7 év vagy 150 000 km teljes körű garanciát adnak, átrozsdásodás ellen 12 évet, a TomTom navigációval ellátott autókhoz a vásárlást követő további 6 alkalommal éves térképfrissítési lehetőség jár.

 




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER