Címkék: KIA | Kia Sportage

2016. február 12. péntek, 19:25

 

A tavalyi Frankfurti Autószalonon mutatta meg magát a nagyközönségnek a Kia Sportage negyedik nemzedéke, idén februártól itthon is megvásárolható. Röpke ismerkedést tettünk vele.

 

Új KIA Sportage bemutató
Képgaléria
Új KIA Sportage bemutató
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

 

nagy norbert kia ugyvezetoA Kia célja volt, hogy az új Sportage még sportosabb, modernebb és innovatívabb legyen. Megtartva stílusjegyeit a karakteresebb vonalakkal ezt el is érték, kibővítve a további kényelmi és modern biztonsági funkciókkal.
A hosszúságában 4,480 m és szélességében 1,855 m és tengelytávjában 2,670 m is megnövekedett autót elölről a Kia hűtőmaszkja és nagy LED nappali menetfénnyel ellátott lámpák határozzák meg, hátul vízszintes vonalakat látunk, amely optikailag szélesítik az autót, a széles hátsó kerékjárati ívek még inkább rásegítenek erre a látványra. A hátsó lámpák is LED világítást kaptak. Az új Sportage 12 féle színben és 3 féle (16, 17, 19 collos) könnyűfém keréktárcsával választható, illetve a 4. a GT Line-nak jár.











A beltérben a műszerfalat is áttervezték, az a vezető felé fordul, magasfényű és selyemfényű króm betétekkel díszítettek, az ülések is kényelmesebbek és modernebbek lettek. A hátsó üléseket 60/40 arányban hajthatjuk le majdnem síkba. A csomagtartó 491 literes, mely az ülések lehajtásával 1480 literesre növekszik. A csomagtartó alatt további 12 literes, 98 mm magas tárolóhely található.

Mielőbb tovább mennénk a bemutatásban az átláthatóság miatt jelezzük, hogy a Sportage 4 féle LX, LX Exclusive, EX Limited és EX Prémium felszereltségben kapható, illetve van még a GT Line, melyről majd az alábbiakban lesz szó.



Az új Sportage alapfelszereltsége is igen gazdag. A teljesség igénye nélkül:
Alapfelszereltég a 4 irányban elektromosan állítható szervokormány, az első és hátsó elektromos ablakemelők. Alapból manuális klímát kapunk, a 2. szinttől kétzónás automata légkondicionálót automatikus szélvédő páramentesítővel. Elektromosan fűtött a külső tükör.

Magasságban állítható a vezetőülés, deréktámaszt a 3. szint tartalmaz, viszont az első-hátsó fűthető üléseket a 2. szinttől megkapjuk. A bőr/szövet üléskárpit a legmagasabb szinten van a teljes bőr üléseket abban, Design csomag megrendelésekor szerelnek. A műszerfal egységesen fémbetétes.

RDS rádió CD és MP3 lejátszóval, USB csatlakozó és 6 hangszóró az alapfelszerelés,
Az EX Premium 7 colos kijelzőt tartalmaz TomTom navigációval, az afölötti szint kijelzője 8 colos, hozzá JBL prémium hangszer jár. A Multifunkciós kormánykerék bluetooth szolgáltatással EX Exclusive szinttől van.

Tolatóradart második szinttől kapunk, első-hátsó parkoló asszisztenst a legfelső szint tartalmaz. Automata parkoló asszisztens a legfelsőbb szinten leget rendelni Biztonság csomagban. Tempomatot a második szinttől adnak.






Biztonság tekintetében alapfelszereltség a 6 légzsák az ABS, ESC, a visszagurulásgátló és a guminyomás ellenőrző rendszer.
Sávtartó asszisztenst és sávelhagyó jelzést, továbbá sebességkorlátozó kijelző rendszert EX Limited szinttől kapunk. A holttérfigyelő rendszert és automatikus vészfékező rendszert gyalogos és autó felismeréssel a legfelsőbb szinten Biztonság csomagban rendelhetünk.

Biztonság csomagot az EX Prémium szinthez vehetünk, az automatikus összkerékhajtás a nagyobbik dízelmotorhoz lehetséges, automata váltót ugyancsak ehhez a motorhoz lehet kérni. Lehetséges panoráma napfénytetővel is felszereltetni a dízelmotoros autónkat. A metálfényezés 140 ezer felár ellenében lehetséges.

Lehetőség van az új fejlesztésekből a Sportage-hoz kaphatunk QI vezeték nélküli tölthetőséget a telefonunkhoz, automata váltó esetén lehetséges , illetve adaptív xenon fényszórót, melyek az EX Prémium felszereltséghez tartoznak.

Jelenleg a Sportage 1,6-os GDI 132 lóerős benzinmotorral és a 6 sebességes kéziváltóval elérhető, illetve kétféle dízelmotorral az 115 lóerős 1,7-es CRDI és a 2 literes 136 lóerős CRDI motorokkal az utóbbi 6 sebességes automata váltóval is kérhető.

Az új Sportage bevezető árai: benzinmotor kezdő ára 5.599.000,-Ft, EX Prémium felszereltségben 7.999.000,-Ft, a kisebbik dízel 6.219.000,-Ft, EX Prémium 8.619.000,-Ft, a 2 literes dízel 6.556.000,-Ft, EX Prémium 8.956.000,-Ft.

Kia Sportage árlista



A gyártó 7 év vagy 150 000 km teljes körű garanciát, illetve 12 év átrozsdásodás elleni garanciát ad autóira, illetve a TomTom navigációval ellátott autókhoz a vásárlást követő további 6 alkalommal éves térképfrissítési lehetőség jár.


A GT Line a Kia Sportage sportos verziója
Kívül egyedi rácsos hűtőmaszk, jégkocka LED-es menetfény, kettős kipufogó és 19 colos könnyűfém keréktárcsák jellemzik. Belül egyenes aljú háromküllős kormány perforált bőrborítással és GT Line felirattal. Az ülések bőrből vannak, a pedálok alumíniumból.

Kétféle motorral rendelhető 177 lóerős 1,6-os GDI benzinmotorral vagy 185 lóerős 2 literes dízelmotorral, mely automata váltóval szerelt, a 7 sebességes automata váltó opcióban elérhető a benzinmotorhoz. Az automatikus összkerékhajtás a dízelhez széria, a benzinmotorhoz 600 ezer forint. Rendelhető a fentiekhez hasonlóan a Biztonság és Kényelem csomag is. A metálfényezés 140 ezer forintba kerül.

A Kia Sportage GT line bevezető ára a benzinmotorral 8.999.000,-Ft, a dízelmotorral 11.046.000,-Ft.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER