Címkék: 2016 | környezetvédelmi matrica | műszaki vizsga

2016. január 21. csütörtök, 11:36

 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) arra hívja fel a figyelmet, hogy a forgalmi rendszámra ragasztott, a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakett megszűnése nem jelenti azt, hogy a jövőben ne sorolnák környezetvédelmi osztályba a járműveket; a besorolás továbbra is szerepel a forgalmi engedélyben.

 

A szervezetnek az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében emlékeztettek, hogy január 1-je óta a bürokráciacsökkentés miatt nem tesznek a rendszámokra a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakettet, és az új műszaki vizsga érvényességét tanúsító körcímke is megszűnt. Megjegyezték: a műszaki vizsgadíjak nem változtak.




A plakettet és a címkét a vizsgabiztos távolítja el a következő műszaki vizsgálat alkalmával, az üzembentartóknak semmi teendőjük nincsen - hangsúlyozták.

A másik változás az, hogy a közúti közlekedési szolgáltatást nem végző személygépkocsik, a különleges felépítménnyel nem rendelkező kistehergépkocsik, valamint egyes pótkocsik időszakos műszaki vizsgálata ezentúl csak külső, nem hatósági állomáson végezhető el. Azt írták: "a hatósággal szerződésben álló, körülbelül 1300 vizsgálóállomás kapacitása bőven lehetővé teszi a megnövekedett igények kielégítését."

Idén januártól változott a műszaki vizsga rendje, kötelező lett az előminősítő vizsga. Azok a gépkocsik, amelyek ezen nem felelnek meg, nem is kerülhetnek a vizsgabiztosok elé.

MTI, Fotó: Bodnár Boglárka

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER