Címkék: gázolás | Hummer | ítélet | rendőr

2014. június 26. csütörtök, 12:02

 

A Szegedi Törvényszék várhatóan csak ősszel hoz első fokon ítéletet annak az osztrák férfinak az ügyében, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

 

 

Az ügyészség a 36 esztendős férfit hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Joó Attila tanácsvezető bíró helyt adott Buza János ügyvéd indítványának, és elfogadta, hogy a keddi tárgyaláson elhangzott kiegészített szakértői vélemény miatt a perbeszéd megtartására a védőnek hosszabb felkészülési időre van szüksége.

A tárgyaláson levetítették a vádlott útitársai által készített felvétel leglényegesebb, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai által feljavított részeit. Ezek alapján Szőke Zoltán igazságügyi közlekedési szakértő megerősítette korábbi véleményét: a vádlott Hummerjét üldöző sértett mintegy 15 méterre az autó előtt támasztotta le motorját. A terepjáró előbb lassan elkezdett előre gurulni, a rendőr pedig sietve az autó felé tartott, amikor a férfi és a kocsi között nagyjából tíz méter lehetett a távolság, a sofőr padlógázt adott, majd az útpadka felé kitérni próbálkozó felé kormányozta járművét.

A szakértő szerint azonban valószínűsíthető, hogy a vádlott a kormánymozdulatot már az előtt elhatározta, hogy észrevette volna a rendőr menekülési kísérletét. Szőke Zoltán hangsúlyozta ugyanakkor, a sértett a Hummer haladási sávjában volt, a vádlott akkor is elütötte volna a rendőrt, ha nem kormányoz oldalra.

Buza János ügyvéd szerint a szakértő a tárgyaláson új dolgokat adott elő, a védőbeszédre való felkészülésre ezért hosszabb időre és külső segítségre van szüksége. A védő elképzelhetőnek tartja, hogy magánszakértőt is megbíz az eset körülményeinek tisztázásával. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER