2012. március 21. szerda, 18:58

 

A kormány a 44/2012. (III. 20.) számú rendeletével, III.20-ai hatállyal módosította a közforgalmú személyszállítási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) sz. kormányrendeletet. A két legfontosabb változás a nyugdíjas Budapest-bérletek használata szempontjából az, hogy a korábban kiállított nyugdíjas bérletigazolványok április 30-ig használhatók a jogosultság igazolására a korábbi március 31-ével szemben, illetve, hogy a március 21. előtt vásárolt nyugdíjas bérletszelvények még abban az esetben is felhasználhatók maradnak lejáratukig, ha tulajdonosuk április 30. után elveszti jogosultságát nyugdíjas bérletigazolvány kiváltására.



Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a BKV április 30. után is érvényesnek fogadja el a régi formátumú nyugdíjas bérletigazolványokat a 2012. március 21-ét megelőzően vásárolt bérletszelvényekhez (pl. az éves bérletekhez).

A kormányrendelet megváltozása miatt azonnali hatállyal felfüggesztik a korábban meghirdetett méltányossági visszaváltást, mivel az utasok jogszerűen használhatják lejáratukig a korábban megvásárolt bérletszelvényeket. A kormányrendelet változása miatt március 21-től 2012. évi „nyugdíjasok utazási utalványa” alapján már nem állítanak ki új nyugdíjas bérletigazolványt, a lejárókat nem hosszabbítják meg és nem adnak ki kedvezményes környéki vonaljegyet vagy HÉV-jegyet.

2012. április 30-át követően a kormányrendelet értelmében a nyugdíjas utazási kedvezmények igénybevételére a korábbi „nyugdíjasok utazási utalványa” helyett bevezetendő „ellátottak utazási utalványa” jogosít. Az új típusú utalvány kiállításáról és megküldéséről a nyugdíjfolyósító tud részletes felvilágosítással szolgálni.

A változások a kedvezményekre jegyzői igazolás alapján jogosult személyeket (aktív korúak ellátásban, vagy rokkantsági járadékban részesülőket) nem érintik.
BKV közlemény



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER