2012. január 05. csütörtök, 18:26

 

Az Iveco érdemelte ki 2011-ben az év haszongépjármű gyártója elismerést az alacsony CO2-kibocsátású nehézgépjárművek kategóriájában az Egyesült Királyságban. A rangos díjat a Low Carbon Vehicle Partnership ítélte oda a vállalatnak. A közel 200 szervezetet tömörítő egyesület célja, hogy felgyorsítsa az alacsony károsanyag-kibocsátású járművekre és üzemanyagokra való áttérést az Egyesült Királyság területén.

iveco-ecotralis

A zsűri döntését azzal indokolta, hogy az Iveco alacsony CO2-kibocsátású technológiák nagy portfólióját alakította ki, beleértve a földgázüzemű járművek széles választékát, valamint a haszongépjárművek teljes kínálatában elérhető elektromos és hibrid modelleket is. A zsűri továbbá elismerésben részesítette a vállalatot azért is, mert aktívan támogatja az új technológiák bevezetését. Külön kiemelte az új ECOStralis nyergesvontató sikeres bemutatkozását.

Az Iveco évek óta egy világosan megfogalmazott, kétlépcsős stratégiát alkalmaz a haszongépjárművek CO2-kibocsátásának jelentős csökkentésére. Az alternatív üzemanyagokra és hajtásrendszerekre fordított befektetések mellett a dízelmotorokat is folyamatosan fejleszti a vállalat. Utóbbi törekvés eredményeként 2010 őszén bemutatta az ECOStralis nehézteherautót, mely a korábbi modelleknél is gazdaságosabb és környezetbarátabb működést kínál a közép- és hosszú távú szállítás résztvevőinek.

iveco-muszerfal

Az Iveco további sikereket is elért a díjátadón: egyik kiemelt ügyfele, a Coca-Cola Enterprises, illetve üzemanyag-beszállítója, a Gasrec együttesen nyerte el az alacsony CO2-kibocsátású üzemanyagok használatára irányuló kezdeményezés 2011-es díját. A Coca-Cola Enterprises az elismerést annak köszönheti, hogy sikeresen építette be a vállalati felelősségvállalást és a fenntarthatóságot a mindennapos üzleti tevékenységekbe. A vállalat sűrített biometánnal üzemelő Iveco Stralis tehergépkocsikat használ, amelyekhez a Gasrec, az egyesült királysági Iveco első számú földgázbeszállítója biztosítja az üzemanyagot.

iveco-stralis


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER