2011. március 01. kedd, 13:56

 

Hosszú hallgatás után ez az egyetlen értelmes hír, amivel már elő lehet rukkolni az új esztendőben. Michelisz Norbert a tavalyi legjobb újonc, ismét szerepel a nevezők között a Túraautó Világbajnokságon (WTCC). A Zengő Dension Team a nevezés határidejének zárása előtt, benevezte Norbit 2011 minden futamára. Ez hivatalos infó. Ami mostantól jön nem az viszont már nem az.

Michelisz Norbert

Azért nem írtunk semmit, mert nem szeretnénk úgy járni, mint szegény Talmácsi, hogy van egy néhány bejelentés, ami hivatalos is, de végül csak nincs motor a nyitányra. Sok minden az utolsó pillanatban derül ki, addig nem merjük mondani, de még elhinni sem nagyon. Nem akarunk csalódást okozni: de rezeg a léc.

A nemzetközi lapok már kombináltak, itthon is elterjedt a hír, hogy BMW-re váltunk. A szabályok által engedett 1.6 turbós motorok akár 30 - 40 lóerő előnyben is lehetnek a korábbi motorokhoz képest, és ez már nem behozható egy egyszerű súlyozással a szabályok oldaláról. A SEAT a szezon felére talán elkészül az új 1.6 turbó erőforrásaival és akkor talán versenyképesebb lesz, mint a TDI, addig pedig tolják a fiúk hatan a kerregő dízelekkel, immáron nélkülünk.

„Hát, a királyok ideje is lejár” - mondta Matula bácsi a nádasban és a legkövérebb rákot is kivette a hálóból. Az éveken át világverő technológiát agyoncsapták az új szabályok, mások fociznak a régi grundokon. Így már értik, miért kell versenyképes technikára is figyelnünk. Ha nem tudunk ütőképes, megbízható autót szerezni, akkor értelmetlenül fogunk körözni és magyarázkodhatunk a gyengébb teljesítmény miatt. Igen, az is igaz, amit sokan megírtak, hogy Curitibaban nem leszünk ott. Új az motor, új az autó szinte mindenkinek, nem lehet, hogy verseny közben teszteljünk. Nem kockáztatunk, inkább Zolderre koncentrálunk. Rövidesen bővebb infókkal jövök, remélem, akkor többet mondhatok, ami azt is jelenti, hogy egyre több biztos dolog vesz minket körbe.

Adminisztratíve tehát ott vagyunk, fizikailag sajnos még messze a cél. Az általánosan kialakult gazdasági hangulat láttán, még soha nem volt ilyen messze, de küzdünk érte. Drukkoljanak most is, reméljük, összejön!


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER