2011. február 18. péntek, 21:58

 

A GPS alapú járműkövetési piacon 35 százalékos bővülést realizáltak
Az előrejelzéseknek megfelelő intenzitással növekszik a hazai GPS alapú járműkövetési piac. Jelentős lemaradásban vagyunk azonban Nyugat-Európához képest.

gps jarmukovetes

A várakozásoknak megfelelő tempóban igyekeznek behozni a magyarok a GPS alapú járműkövetésben bekövetkezett lemaradást. A magyarországi legnagyobb cég 35 százalékos növekedéssel 1,4 milliárd forintos forgalmat ért el 2010-ben, de a korábbi években is hasonló eredményeket produkált. Ennek oka, hogy a gazdasági válság is csak tovább fokozta a keresletet, mivel a flottakövetéssel jelentős összegeket lehet megtakarítani a járműüzemeltetés költségein.

A legnagyobb növekedést, fejlesztési kedvet a közműszolgáltatók körében tapasztalták.
Számos közintézmény és nagyvállalat is több száz darabos flottával lépett be a rendszerbe, akadt köztük több multinacionális cég, de az FMCG szektor is mind inkább igényt tart erre, az ezzel elérhető megtakarítások miatt.
Az igényeket, különösen a nagy flottával dolgozó ügyfelekét nem lehet egyen megoldásokkal kiszolgálni. A múlt évben bevezették az RFID és a GPS technológiák házasításával a kommunális hulladékszállítóknak készült rendszert, amely optimalizálja a járművek útvonalát és teljesen nyomon követhetővé teszi, melyik kukát hol, mikor ürítették.
A cég idén is 30 százalék feletti növekedést vár, amelyet a nemzetközi nagyvállalatoktól mutatkozó élénk érdeklődés, valamint a szomszédos országokba is átnyúló együttműködések is előre jeleznek. A nyugat-európai 30-35 százalékos elterjedtséghez képest a hazai 5-8 százalékos használat még elenyészőnek mondható, ezért van még mit behoznia a magyarországi felhasználásnak.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER