2010. szeptember 01. szerda, 19:12

 

Szeptemberben harmadik alkalommal látogat Magyarországra a BMW speciális vezetéstechnikai képzése, a Formula BMW Racing Experience, amely keretében bárki autóversenyzővé válhat egy napra.

 

BMW formaautok

A Hungaroring versenypályán tartott félnapos és háromórás tréningeken a BMW professzionális instruktorai valódi versenykörülmények között segítenek elsajátítani az érdeklődőknek egy formula versenyautó vezetését. A két programra gyakorlatilag bárki jelentkezhet önköltségen, aki a minimális fizikai feltételeknek megfelel. A szeptember 18-i félnapos képzés a komolyabb érdeklődőknek ajánlott, míg a 17-18-i háromórás képzések azoknak, akik csupán belekóstolnának a formula vezetés élményébe.

BMW FB02A képzésben a Forma 1-es versenyzéshez közeli élményt erősíti, hogy a jelentkezőket a Hungaroringen, teljes versenyfelszerelésben tanítják meg vezetni, a programban résztvevő BMW FB02-es versenyautó pedig megegyezik azzal az autóval, amelynek volánja mögött tehetséges fiatalok versenyeznek a három nemzetközi Formula BMW sorozatban. A BMW valenciai központjából számos tehetséges versenypilóta került ki az évek során, a legkiemelkedőbb tehetségek pedig a Formula BMW versenysorozatában is megmérettethették magukat. Sőt, ebben a tehetségkutató kupában tűntek fel és voltak bajnokok olyan, azóta híressé vált Forma 1-es pilóták is, mint Sebastian Vettel – minden idők legfiatalabb futamgyőztese – vagy Nico Rosberg.

A BMW FB02-es versenyautó egy 140 lóerős, igen magas biztonsági standardokkal ellátott, hatfokozatú szekvenciális Formula BMWváltójú erőgép, amelynek 0-ról 100 km/órára való gyorsulása négy másodpercet vesz igénybe. Az autó paraméterei miatt a jelentkezőknek olyan fizikai feltételeknek kell megfelelniük, mint például a 160-188 cm közötti magasság vagy a jó fizikai erőnlét. A képzés során a résztvevők elméleti tanórákon és szigorú szabályok között végrehajtott gyakorlati órákon vesznek részt, és ezek során olyan dolgokat tanulhatnak meg, mint a megfelelő sebességváltás és fékezés, illetve az ideális ívek kihasználása a pályán. A programokat a vendégek szabadgyakorlással zárják.

 

Jeletkezés a BMW Formula autó vezetésére

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER