Címkék: flotta autóbérlés | Ford Focus | rendőrautók | rendőrautók átadása | rendőrság | Skoda Octavia

2010. március 27. szombat, 17:42

A mai nap ünnepélyes keretek között adták át Dr. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter jelenlétével az ország különféle rendőr őrseiről érkező rendőröknek 500 db Ford Focus járőrautót. Az év végéig további 300 db járőr-gépkocsit rendel meg az Országos Rendőr-főkapitányság.

A mai nap ünnepélyes keretek között adták át Dr. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter jelenlétével az ország különféle rendőr őrseiről érkező rendőröknek 500 db Ford Focus járőrautót. Az év végéig további 300 db járőr-gépkocsit rendel meg az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az új autók beállítása időszerű volt, mivel a rendőrség célja; a „Közbiztonsági Háló” Program keretén belül a rendőrség hadrafoghatóságának, reagáló képességének növelése, a kor színvonalának megfelelő gépjárművek biztosítása az állomány részére.

Az új járőrautók átadásával teljes egészében kiváltják a rendszerben lévő, bérelt Skoda Octáviákat.

A bérelt gépkocsik meghibásodása esetén 24 óra múltán a bérbeadó a javítás időtartamára kategória azonos gépjárművet biztosít a Rendőrség számára. Ez azt jelenti, hogy a bérelt kontingenssel megegyező mennyiségű jármű használata folyamatosan biztosított a Rendőrség számára, így a közterületről gyakorlatilag nem kerül elvonásra járőrautó.

A Rendőrséget bérleti díjon felül csak üzemanyag költség terheli. A bérleti díj minden fenntartási, javítási költséget tartalmaz (téli-nyári gumiabroncsok és az elhasználódásból eredő pótlások, szervízdíjak, javítási költségek, CASCO díja).


A bérelt gépjárművek 3 éves korukig vannak használatban, míg a rendőrség saját tulajdonú járműveinek átlagéletkora 7-8 év körüli. Jelenleg a rendőrségnek több mint 7.000 db autója van.



 

 

Az autó paraméterei:

Mivel a járőrautók sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint egy átlag családi autó, hiszen a rendőrök 24 órán keresztül folyamatosan használják, ezért a széria kivitelű gépkocsikhoz képest többlet felszereltsége van ezeknek a járműveknek.

Teljesítmény: 74 KW (100 LE)

Váltó: mechanikus

Csomagtartó mérete minimum: 450 liter (a hátsó ülések alaphelyzetében mérve) a csomagteret az utastértől fekete színű fém ráccsal kell elválasztani (oldható kötéssel)

Kartervédő: Alsó motorvédő lemez, amely védi az olajteknőt és a motorteret a kőfelverődéstől, egyéb mechanikai sérülésektől

Az első üléseken kiegészítő szövet huzat, az oldaltámasz teljes felületén, valamint az ülőfelület jobb oldalában 30 cm hosszúságú, 5 cm szélességű erős bőr bevonattal (a kialakítás a mintadarab bemutatásával módosulhat)

Rendőrségi jelzetek:

Megkülönböztető jelzés piros/kék (stabil)

Rendőrségi rádió előkészítés és beszerelés

12 V-os csatlakozó a csomagtérben

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER