2011. november 17. csütörtök, 14:38

 

A Jobbágy Ákos - Pálinkás Ákos menedzser duó első támogatott versenyzője Lécz Gergely volt, 2010 márciusától. Gergőnek hiába voltak szponzorai, nem volt fényes a helyzete akkoriban. A történet szinte mesébe illő, a folytatás pedig még a mai nap is íródik.

 

lecz-gergo

2010-ben egy hűvösebb márciusi szombaton Jobbágy Ákost hívták egy crosspályára motorozni, s bár előző éjjel ért haza egy külföldi tárgyalásról, s csupán három órát aludt, mégis kiment motorozni, hisz arra minden alkalmat meg kell ragadni. A pályán edzett Lécz Gergő, akit személyesen ugyan még nem ismert Ákos, de mint motorsport rajongó, olvasott róla, és látta már versenyezni is korábban. Az edzés szünetében szóba elegyedtek, s Ákos az előttük álló szezonról kérdezte Gerit. Meglepetésére Gergő azt válaszolta, hogy lehet, nem versenyzik abban az évben, mert úgy néz ki, nem állnak össze az anyagiak. Ákos azt mondta erre, hogy nem lehet, hogy egy ilyen profi versenyző ne álljon rajhoz, úgyhogy megkérte Gerit, hogy hétfőn menjen be hozzá az irodába, és kitalálnak majd valamit. Azon a hétfőn indult el az OXXO Energy Drink története, habár akkor ezt még csak nem is sejtették.    

A két Ákos összedugta tehát a fejét, hogyan is lehetne segíteni Gerinek a versenyzésben, és lépésről-lépésre építették fel mögé azt a hátteret, ami egy profi versenyző mögött kell(ene) hogy legyen. Nem csak a pénzről van szó- sőt, leginkább nem arról. A menedzsment célja, hogy a gázhúzáson kívül a versenyzőnek semmi mással ne kelljen foglalkoznia. Ne neki kelljen szponzorokat keresnie, és tárgyalni velük (persze nagyon fontos a személyes kontaktus a szponzorokkal a versenyzőnek is ), legyen hova mennie edzeni, akár motoros, akár kondicionális edzésről legyen szó, legyen meg a lehetősége a megfelelő táplálkozásra, ha megsérül, tudjon hova menni a speciális kezelésekért, a motorja mindig rajtra kész legyen, és sorolhatnám még sokáig.
Mindezt Gergőnek az év végéig sikerült felépíteni, persze mindeközben tudott versenyezni, s talán akkor ez volt számára a legfontosabb.

Mivel a háttér megvolt, szinte adta magát, hogy további versenyzőket is menedzseljenek. Itt jött a képbe 2011 elejétől Marosi Dávid, Szvoboda Bence, majd év közben további öt versenyző. Mindemellett Jobbágy Ákos csapatával továbbra is versenyzett a Kamion Európa-bajnokságon, ahol immár negyedik éve szállnak harcba a pontokért.
Az OXXO Energy Drink is 2011 elején született meg, azzal a céllal, hogy támogassa a versenyzőket. Mára, 2011 novemberére már 28 támogatott versenyzője van az energiaitalnak, s hogy Lécz Gergő, aki a kezdetektől csapattag volt, miért csak most lépett be a Fekete seregbe? A válasz egyszerű: már az Ákosékkal való megismerkedésekor is támogatta őt egy energiaital, és természetes volt, hogy megvárják, amíg lejár a támogatói szerződés, s majd csak utána lép be a Fekete Seregbe (pláne, hogy az csak egy évvel később jelent meg a hazai piacon).

lecz-gergo-oxxo-racing

Nos, ez most megtörtént, s végre Lécz Gergő is fekete-pirosba öltözhet.

Bár az idei év nem volt szerencsés Gergő számára, hisz sorozatos sérülések miatt versenyeket kellett kihagynia, de hogy mit várhat jövőre tőle csapata, azt megmutatta Kőszárhegyen. Az évad utolsó versenyén Lécz Gergő ugyanis futamgyőzelemmel ünnepelte felépülését, óriási versenyzéssel utasítva maga mögé a komplett élmezőnyt.

Nemrég kivették műtött vállából a csavarokat, és Gergő elkezdheti fokozatosan a felkészülést a 2012-es évre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER