2011. június 13. hétfő, 19:21

 

Kipufogógáz-szerkezetek gyűjtőnév alatt mindazokat a szerkezeti egységeket értjük, melyeken a kipufogógáz átáramlik. A közelmúlt motorjaitól kezdve – legyen az Otto- vagy dízelmotor – ameddig a belső égésű motor létezni fog, elmaradhatatlan szerkezet a turbótöltő, a kipufogógáz-visszavezető rendszer és a kipufogógáz-tisztítás katalizátora, illetve koromszűrője. (x)

BMW-ikerturbo

Az autószerelők szeme előtt, ha ezek a szerkezetek kerülnek szóba, problémák tömege jelenik meg: elszennyeződés, elzáródás, leragadás, a járulékos következmények, a nehéz szerelési feladatok, az ügyféllel közlendő „drága” hírek. Mára különösen bonyolulttá váltak a hűtésszabályozású EGR-rendszerek, a katalizátorral és befecskendezéssel kombinált koromszűrők, a szabályozott iker és többfokozatú turbók. A javítási munkát nagyban segíti a biztos szakértelem, így az alapos szerkezet- és működésismeret, a diagnosztikára, tisztításra, alkatrészbeszerzésre vonatkozó tudás.

Autótechnika Akadémia „Kipufogógáz-szerkezetek” képzése Nyíregyháza
Főbb témakörök:

-    A turbótöltés újdonságai (előadó: Dr. Nagyszokolyai Iván, Autótechnika folyóirat)
-    Mit kínál a javítóknak a BTS cég? (előadó: Haraszthy Etele, IHR-Techmark Kft.)
-    A turbótöltő szakműhelyi javítása: jellegzetes turbósérülések, azok okai; turbó kenési és hűtési körök és azok „titkos” alkatrészei, a turbófelújítás technológiája (előadó: Jäckl Ferenc, Ferryker Turbó Kft.)
-    Turbótöltés diagnosztika (előadó: Papp Levente, AutoM3)
-    A kipufogógáz visszavezetés – az alapoktól, a típusokon át a diagnosztikáig (előadó: dr. Nagyszokolyai Iván, Autótechnika)
-    Mit kínál a javítóknak a WAHLER cég? (előadó: Kovács Zsuzsanna, IHR-Techmark Kft.)
-    A koromszűrés (DPF) – áldás vagy átok? Alap- és típusismeretek, működés, regenerálás. (előadó: dr. Nagyszokolyai Iván, Autótechnika)
-    DPF diagnosztika, kényszerregenerálás – VAG, Opel (előadók: Papp Levente, Vajda István, AutoM3 )
-    A kiszerelt DPF tisztítása (előadó: Stephan Kiss, AUTOCHEM Bt.)
A programváltoztatás jogát fenntartják.

Jelentkezési határidő: 2011. június 16.

A részletes program


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER