2012. április 05. csütörtök, 19:31

 

Kevés autónak van olyan nagy a kultusza, mint a Volkswagen Bulli-nak. Még ma, 65 évvel születése után is filmek és reklámok sztárja, minden más járműnél jobban testesíti meg az utazás szabadságát és örömét.

volkswagen-bulli

A legendás Volkswagen kisbusz örökségét a Volkswagen Haszonjárművek márka külön üzletága, a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer részlege őrzi. A 2007-ben alapított részleg az elmúlt öt évben dinamikusan bővült. Eddig száz jármű vásárlását és felújítását végezték el a szakemberek, ezentúl pedig külső ügyfeleknek is kínálják Volkswagen haszonjárművek gyári, részletesen dokumentált restaurálását. Ezért is költözött a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer ezév elején új épületbe Hannoverben.
A mintegy 7000 négyzetméteres területen nem csak a történelmi kincsek, hanem egy géppark is otthonra találtak, és ez utóbbi a lemezhajlító padtól az esztergán illetve a marógépen át, egészen a saját fényezőkamráig mindent magába foglal. Ma már 13 munkatárs dolgozik itt a szerelőtől a műszaki történészen át a rendezvényszervezőig.

volkswagen-bulli-restauralas

Ezzel a háttérrel a veterán Volkswagen haszonjárművek tulajdonosai itt – az autó szülőhelyén – állíttathatják helyre kedvencüket. Mindegy, hogy részleges vagy teljes felújításról van szó, esetleg egyszerűen újra menetkész állapotba kell hozni egy kisbuszt, a Bulli-műhely csapata minden feladatot elvállal.  Újrafényezés vagy állapotfelmérés is szerepel a szolgáltatások kínálatában, az érdeklődőkkel a munkatársak minden restaurálási igényt alaposan átbeszélnek, és ez alapján készítenek személyre szabott ajánlatot. A veterán autókhoz szükséges alkatrészek egy része a Volkswagen eredeti raktárkészletéből származik, e területen a Volkswagen Classic Parts segíti partnerként a Bulli-műhely munkáját.

volkswagen-restauralas

Mindez attól különleges, hogy csak itt végeztethet igazolt gyári felújítást az ügyfél, illetve attól is, hogy a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer részlegének csapata mindenkinek átfogó dokumentációt készít járműve restaurálásáról. Ebben minden munkafázist fényképpel dokumentálnak és részletesen leírnak, és így megmarad az örökkévalóságnak mindaz, amit a hannoveri szakértők a járművön elvégeztek, illetve az autók tulajdonosai időről időre belelapozhatnak a dokumentációba.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER