2012. június 08. péntek, 14:50

 

Megnyitotta tizenöt hektáros területen fekvő haszongépjármű próbapályáját és élményközpontját szentgotthárdi gyára mellett az Allison Transmission Ltd - tájékoztatta pénteken az MTI-t a multinacionális cég kommunikációs csoportja.

Az Allison Transmission egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy több millió dollár értékben bemutató központot és egy próbapályát épít fel az új sebességváltó gyár szomszédságában, Szentgotthárdon - írták közleményükben.

A nemzetközi cég az Amerikai Egyesült Államokban és Svédországban is üzemeltet olyan bemutató és próbavezetési központokat, ahol a kereskedelmi forgalomba kerülő járműveket üzemeltetők és azok gyártói kipróbálhatják az Allison automata sebességváltóinak különböző jellemzőit és előnyeit - fűzték hozzá.

A szentgotthárdi próbapályát úgy alakították ki, hogy közúti és terepes járművek próbavezetésére és bemutatására is alkalmas legyen, ezáltal a legkülönfélébb körülmények között a gyakorlatban, használat közben is kipróbálhatók legyenek Allison-váltók - idézte a közlemény Lawrence Love, az Allisson Transmission Ltd marketing igazgatójának szavait.

Az Allison tíz éve telepedett meg Szentgotthárdon, korábban termékeik az Opel szentgotthárdi gyárának egyik üzemcsarnokában készültek. Miután azonban az elmúlt évben motorgyár is növelte kapacitását, új helyet kerestek a szerelősoroknak az ipari parkban. Tizenháromezer négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokukat 2011 októberében adták át a szentgotthárdi ipari parkban.
Az Allison Szentgotthárdon gyártott Széria 3.000 és 4.000, valamint Torqmatic automata sebességváltóit városi autóbuszokba, áruszállító és más haszonjárművekbe, tűzoltó és mentőautókba, de kerekes katonai járművekbe is beépítik.



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER