Címkék: Nagy Futam | Szőke Tamás | Tóth János

2016. április 29. péntek, 17:50

 

Budapest belvárosa vasárnap újra megtelik szívet melengető motorhangokkal. Május 1-jén, immár hagyományosan újra jön a Nagy Futam, amelynek keretében kézzelfogható közelségbe kerülnek a Formula–1-es versenygépek, a WTCC, Nascar-, DTM-, rali- és terepraliautók, versenykamionok, drift- és dragszörnyetegek.

Egy ilyen technikai sport fesztiválról nem hiányozhat a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János, Szőke Tamás kettős sem, amely a Miskolc-rali után egyenesen a Várkert Bazárba viszi a Peugeot 208 T16 R5-öst, hogy itt is találkozzon szurkolóival, illetve Budapest szívében autózzon, erre ugyanis versenyautóval viszonylag ritkán nyílik lehetőség. Úgy is mondhatnánk, az utóbbi időben mindössze évente egyszer, a Nagy Futam alkalmával.

eger-rally-01

No és arra is ritkán van lehetőség, hogy a különböző szakágak versenyzői ilyen nagy létszámban találkozzanak egymással, és megosszák tapasztalataikat. Az idei viadal egyik sztárvendége az osztrák Formula–1-es legenda, Gerhard Berger lesz, aki egy klasszikus F1-es autót vezet majd.

„Annak idején, a Budapest-ralikon rendeztek gyorsasági szakaszt a pesti alsó rakparton is, de az már régen volt, úgyhogy jó lesz újra belvárosban autózni. És persze jó lesz találkozni a versenyzőtársakkal is, a szurkolókról már nem is beszélve. Aki nem tud eljönni Miskolcra, annak elég csak felülnie a buszra vagy villamosra Budapesten ahhoz, hogy találkozzon velünk. S persze a pályán is igyekszünk majd örömet szerezni a szurkolóknak” – mondta ifjabb Tóth János.

eger-rally-02

A május 1-jei Nagy Futam útvonala Várkert Bazár – Clark Ádám tér – Erzsébet híd – Ferenciek tere – Várkert Bazár lesz, délelőtt tartják meg az autós programokat (a ralisok dél körül kerülnek sorra), délután pedig a légi bemutatót.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER