Címkék: 2019 | Hungaroring | Michelisz Norbi | Nagy Dániel M1RA | Tassi Attila | WTCR

2019. április 29. hétfő, 17:33

 

 Szombati első verseny végeredménye első Néstor Girolami, második hely Yvan Muller, harmadik Esteban Guerrieri. Vasárnapi első verseny sorrendje Néstor Girolami, Jean-Karl Vernay, Daniel Haglöf, második versenyt Gabriele Tarquini nyerte meg, másodikként Michelisz Norbi ért célba, a harmadik Yann Ehrachler lett.

 

Szombaton Michelisz Norbi a tizedik helyen ért célba a WTCR mogyoródi versenyhétvégéjének első futamán a Hungaroringen. A Hyundai magyar pilótája mellett a 19 éves Tassi Attilát (Honda) az ugyancsak pontszerző 15. pozícióban intették le a kockás zászlóval, míg a szabadkártyásként rajthoz álló Tenke Tamás (Cupra), a Zengő Motorsport újonca a 24. lett.
Az első futamon az argentin Néstor Girolami (Honda) rajt-cél győzelmet aratott, a második a francia Yvan Muller (Lynk & Co), a harmadik a szintén argentin Esteban Guerrieri (Honda) lett.



Vasárnap a Hondával versenyző argentin Néstor Girolami nyerte a túraautó-világkupa mogyoródi állomásának második rendezett futamát, amelyet Michelisz Norbert (Hyundai) nem tudott befejezni, a 19 éves Tassi Attila pedig (Honda) nyolcadik lett.
A szombati első versenyen is győztes Girolami mögött Jean-Karl Vernay (Audi) ért célba másodikként, míg harmadik helyen Daniel Haglöf (Cupra) végzett.
A hétvége második futama esőtől feláztatott pályán zajlott, s a rajt pillanatától kezdve izgalmas és látványos csatát hozott. Michelisz a 10., Tassi a 17. helyről startolt, a 27 fős mezőny által alkotott rajtrácson Tenke Tamás, a Zengő Motorsport szabadkártyás pilótája foglalta el az utolsó kockát.
Az első körökben hatalmas csata alakult ki az élmezőnyben, a versenyautók milliméterekre voltak egymástól kanyarról kanyarra, aztán a negyedik kör elejére valamelyest megnyugodtak a kedélyek. Az élen Girolami száguldott, mögötte már ekkor Vernay volt a második, Haglöf pedig a harmadik.
Michelisz és Tassi egyformán belekeveredett a középmezőnyben zajló nagy csatába, féltávnál előbbi a 15., utóbbi a 13. pozícióban haladt, a 19 éves Tassinak tehát négy helyet sikerült javítania.
A nyolcadik körben Michelisz versenyautóját egy megcsúszó és keresztbe csapódó riválisának autója oldalról eltalálta, a magyar pilóta ezért azonnal a boxba hajtott és nem is állt vissza a versenybe.
Tassi közben nagyon erőszakosan és agresszívan próbált körről körre javítani, és sikerrel is járt, egy körrel a leintés előtt már nyolcadik volt, s végül ebben a pozícióban is ért célba, ráadásul a versenyben futott leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött. Tenke Tamás egy kör hátránnyal az utolsó, 18. helyen végzett.

A TCR Európa-kupa betétfutam második versenyén Nagy Dániel, az M1RA Motorsport versenyzője a harmadik helyet szerezte meg.

 

Michelisz második, Tarquini nyert a zárófutamon
Másodikként ért célba Michelisz Norbert, a Hyundai versenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) mogyoródi hétvégéjének utolsó, vasárnap késő délután rendezett futamán, amelyet csapattársa, a bajnoki címvédő olasz Gabriele Tarquini nyert meg.
A harmadik helyen a francia Yann Ehrachler (Lynk&Co) végzett az esős körülmények között lebonyolított és két biztonsági autós szakasszal tarkított, 17 körös versenyen.
A 19 éves Tassi Attila (Honda) a 17. helyről rajtolva a 14. pozícióban fejezte be a futamot, míg Tenke Tamás, a Zengő Motorsport szabadkártyával induló újonca 23. lett.
A rajtnál Michelisz autójának első kerekei látványosan kipörögtek, ezzel a hazai szurkolók kedvence lendületet veszített, így az első kanyarban át kellett adnia a vezető helyet az argentin Esteban Guerrierinek (Honda). Micheliszt rövidesen csapattársa, Tarquini is megelőzte, aztán viszont mindketten el tudtak menni Guerrieri mellett.
A versenytáv felénél, a nyolcadik kör kezdetén Tarquini fél másodperccel vezetett Michelisz előtt, Guerrieri pedig már tisztesebb távolságban, másfél másodperces hátránnyal követte a magyar pilótát a harmadik helyen. Tassi közben a középmezőnyben harcolt, s egy helyet javítva a 16. pozícióban száguldott.
Öt körrel a leintés előtt Tarquini előnye már több mint nyolctized másodperc volt Michelisz előtt, Tassi pedig közben feljött az egy pontot érő 15. pozícióba.
A 12. körben Guerrieri elrontott egy féktávot és a gumifalnak csapta Hondáját, a baleset miatt a versenybíróság beküldte a pályára a biztonsági autót. A harmadik helyet Ehrlacher "örökölte meg", a Safety Car pedig három körrel a vége előtt engedte útjára a mezőnyt. A biztonsági autó egy újabb kicsúszás miatt szinte azonnal ismét a pályára hajtott, így a futam a Safety Car mögött fejeződött be.

Michelisz Norbi:
"Egy kicsit csalódott vagyok, bár az autó ma nagyon jó volt. A marokkói idénynyitó és a szombati versenynap után nagy lehetőség volt a pole pozícióból indulni, de sajnos a rajtom nem sikerült a legjobban. Nagyon köszönöm a rengeteg támogatást a szurkolóknak, remélem, hogy jövőre végre nyerni is tudok itt, és még több örömet tudok nekik okozni"



Tassi Attila:
"Számomra nyilvánvalóan a második verseny volt a hétvége legjobb futama. A körülmények is kedveztek nekem, a félig száraz, félig nedves aszfalton talán valamivel jobban tudtam a megfelelő íveken autózni, mint a többiek. A hétvége összességében nem volt rossz, de vannak olyan apró részletek, melyeket a csapattal együtt még ki fogunk elemezni a folytatásban"



Az összetett pontversenyben két forduló, azaz hat futam után Michelisz a nyolcadik 48 ponttal, Tassi pedig a 18. 16 ponttal. Az élen kereken 100 ponttal a Hungaroringen két futamot is megnyerő argentin Néstor Girolami (Honda) áll. MTI

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER