Címkék: Hankook Racer Cup | Kismarty-Lechner Gábor | Slovakiaring

2018. augusztus 21. kedd, 21:22

 

Habár ismerős pályán versenyezett a Hankook Racer Cup mezőnye, mégsem ment gondmentesen a harmadik versenyhétvége két futama. A szlovákiai pályán ugyanis elsőként az aszfaltcsík ismeretlensége okozott némi izgalmat, előzetes információk alapján ugyanis, a pálya egyik leggyorsabb szakaszára a rendezők beépítettek egy lassítót, a versenyigazgatóság azonban az utolsó pillanatban mégis kivette a mesterségesen épített „akadályt”, hiszen nagyon lelassította a pályát, ezért pénteken már a jól megszokott, eredeti nyomvonalon zajlott az időmérés. 

A „színes” mezőnyt nem sokkal az első futam rajtja után a Safety Car intette megállásra, ami mögött két körön keresztül vonatoztak a versenyzők. A kistúra mezőnye meglehetősen változatos, ehhez mérten szinte borítékolható volt, hogy nem lesz zökkenőmentes az indulás, néhányan jól összeakadtak, ezért is volt szükség Safety Car-os beavatkozásra. Ebben a malőrben az egyik Hankook Racer Cup-os autó is érintett volt, a BMW-s Bölcskei Zsolt, aki emiatt volt kénytelen befejezni a futamot.

A BMW-k között Makai György volt a leggyorsabb, a bajnokság élén álló Laczkó Lehel ugyanis kapott egy áthajtásos büntetést, ami miatt csak a második helyen ért célba, ennek ellenére továbbra is vezeti a 2018-as pontversenyt. A dobogó harmadik fokára az osztrák újonc, Stefan állhatott. A Swiftek táborában a legjobb idővel Kismarty-Lechner Gábor érkezett, nyomában Király Richárddal.

A vasárnap délutáni slovakiaringi második futamon az eredmény megismétlődött, azonban a forgatókönyv teljesen másként alakult. A sima rajtot követően minden versenyző megpróbálta kiépíteni a maga kis előnyét, amikor két Mazdás versenyző összeakadt és a baleset miatt a Safety Car szakította félbe a futamot. Gyakorlatilag itt indult újra a futam, és a szélárnyék miatt az élbolynak nagyon nehéz volt újra meglógnia. A Suzukik táborában, habár Király Richárd kezdett jobban, Kismarty-Lechner Gábor nem adta könnyen bajnoki pontjait, egy sikeres előzést követően újra az élre állt és tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán.

A BMW-k táborában a nap vesztese Laczkó Lehel lett, aki egy technikai malőr miatt gyorsan a verseny feladására kényszerült. Makai György mindezt kihasználva, újabb győzelmével a bajnokság élére állt, így számukra az utolsó két viadalra marad a bajnoki cím meghódítása. Bölcskei Zsolt végzett a második helyen, míg az újonc osztráké lett a harmadik hely, akinek mindezt egy kavicságyas kaland ellenére is sikerült megszereznie.

Csupán három hét és Brno-ban folytatódik a bajnoki pontokért vívott csata!

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER