Címkék: 2018 | BMW | DTM | eredmények | Hungaroring

2018. június 03. vasárnap, 16:57

 

Dráma és öröm a versenyen. A futam elindítása után elkezdett esni az eső, a kerékcserére érkező autók nem tudtak lefékezni a kerékcserénél, ekkor egy sportbíró és még két személy megsérült. Bár állapotuk nem volt kritikus, mentőhelikopterrel szállították el őket. A futam újraindítása után hatalmas BMW győzelem született.

 

DTM 2018 Hungaroring képek
Képgaléria
DTM 2018 Hungaroring képek
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

A viadal elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők kimentek az esőgumikért. A boxutcában azonban a rendkívül csúszóssá vált talaj miatt megnőtt a féktáv, három autó is nekicsapódott a falnak. A balesetveszély miatt félbe kellett szakítani a versenyt, amely mintegy 15 perc után folytatódott.
A rendezők tájékoztatása szerint három személy sérült meg. Egyikük, egy sportbíró súlyos lábsérülést szenvedett, állapota nem kritikus. Őt másik két - közepesen súlyosan sérült - személlyel mentőhelikopterrel kórházba szállították.



A futamgyőztes Wittmann mögött a szintén BMW-s német Timo Glock, valamint az osztrák Philipp Eng végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Eredmények:
1.Marco Wittmann (német, BMW) 1:17:50.129 óra
2. Timo Glock (német, BMW) 5.870 másodperc hátrány
3. Philipp Eng (osztrák, BMW) 13.457 mp h.
Az élcsoport: 1. Glock 90 pont, 2. Gary Paffett (brit, Mercedes) 79., 3. Di Resta (brit, Mercedes) 67 MTI

A szombati győztes brit Paul di Resta, a második helyezett osztrák Lucas Auer a Mercedes pilótái és a harmadik helyezett Nico Müller.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER