Autósfórum

...because open source matters

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Címkék: Ford | Le Mans

2017. június 18. vasárnap, 11:20

 

Egy szauna forrósága, egy hullámvasút centrifugális ereje és még számtalan fizikai gyötrelem három órán át, miközben a legkisebb hiba is katasztrófához vezethet. Ez vár a Ford Chip Ganassi Racing autóversenyzőire, miközben a Ford GT volánja mögött ülve nyaktörő iramban száguldanak a világhírű Le Mans 24 órás versenyen.

 

Elit sportolóként a pilóták számára is alapvető dolog az edzés. Személyre szabott edzésprogrammal erősítik a nyakukat, karjukat és törzsizmaikat, emellett pedig állóképességüket és kéz-szem koordinációjukat is tökéletesítik.A Hosszútávú Világbajnokság tavalyi sanghaji futamát megelőzően Harry Tincknell és Andy Priaulx még sosem vezettek ezen a pályán.

Ezért egy versenyautó-szimulátort használtak, amely létező versenypályákat imitált, és valós visszajelzéseket közvetített a kormánykeréken keresztül, a különösen bonyolult szakaszokon pedig le lehetett állítani és visszaléptetni, miközben szakemberek ellenőrizték a pilóták teljesítményét.

Eközben a versenyzők nemcsak a sanghaji pályát ismerték meg, hanem vezetési technikájukat is finomították – majd pedig győzelmet arattak a valódi futamon.

Az infografikáról kiderül, milyen kihívások várnak a versenyzőkre.A csapat a versenyzés közben is figyeli a pilóták egészségi állapotát: speciális rendszerek ellenőrzik szívverésük és légzésük ritmusát, testhőmérsékletüket és vércukorszintjüket, így a bokszkiállások idejére már felkészülten várhatják őket, hogy a rövid pihenő után versenyzők a legjobb fizikai és mentális állapotban térhessenek vissza a pályára.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu
Loading
e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER

Rajtra kész a Hungaroring: ismét DTM hétvége Magyarországon
2017. június 14., szerda
  2017. június 16-án Magyarországra érkezik a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnye, hogy a mogyoródi aszfaltcsík lelátóit három... Bővebben...
Michelisz Norbi a Hungaroringen a DTM betétfutamában indul!
2017. május 29., hétfő
  Michelisz Norbert vendégpilótaként versenyez a TCR-sorozatban, a DTM felvonultatja a világ legjobb túraautóit, és kísérő... Bővebben...