Címkék: Nürburgring | Toyota

2016. december 29. csütörtök, 15:19

 

A Toyota Motorsport GmbH (TMG) örömmel jelenti be, hogy a GT86 Kupa futamai 2017-ben is folytatódnak, így a verseny rajongói újabb izgalmas évadra számíthatnak.

 

A TMG által 2013-ban útjára indított GT86 Kupa a VLN versenysorozat keretén belül zajlik a Nürburgring Nordschleife pályán, megfizethető módját kínálva a versenyzésnek a privát csapatok és versenyzők számára Európa egyik legnagyobb GT-bajnokságában.

A 2016-os szezon közepén mutatta be a TMG a továbbfejlesztett GT86 CS-Cup autót, leváltva a CS-V3 változatot. Az új modell könnyebb és erősebb, jobbak az aerodinamikai jellemzői, így a szezonban érezhetően javultak a köridők.



Nagyobb teljesítményével, magasabb forgatónyomatékával és csökkentett tömegével a CS-Cup jóval többre képes, miközben az autó vezetési élményét olyan módosítások teszik még izgalmasabbá, mint a fokozatváltások közben folyamatosan lenyomva tartható gázpedál vagy a módosított hatodik sebességfokozat.

A kupa résztvevőinek visszajelzései és az idei tesztek eredményei alapján a TMG néhány kisebb módosítással tovább optimalizálja a 2017-es CS-Cup versenyautót.

Az új gép tehát komolyabb versenyteljesítményt kínál, ugyanakkor megőrzi remek ár-érték arányát, hiszen üzemeltetési költsége mindössze 6,2 euro/kilométer*. A TMG biztos benne, hogy a Kupa mezőnye jövőre még népesebb lesz, mivel jelenleg is több új résztvevő fontolgatja, hogy benevez a versenysorozatra.

Ahogy az autó, úgy maga a Kupa is folyamatosan fejlődik; a TMG izgalmas terveken dolgozik, amelyek értékesebb és bőségesebb tapasztalattal gazdagítják majd a 2017-es szezonban rajthoz állókat. Ennek pontos részletei a következő hetek során válnak véglegessé, de az bizonyos, hogy a cél továbbra is a csekély nevezési díj és a tekintélyes pénzjutalom lesz, hiszen többek közt ezek tették ennyire népszerűvé a VLN versenysorozatot.

Nico Ehlert, az ügyfél motorsport program főmérnöke: “Nagy öröm számunkra, hogy a TMG ügyfél motorsport stratégiájának fontos részét képező Kupa futamai legalább 2017 végéig folytatódnak. Szeretnék köszönetet mondani jelenlegi csapatainknak, akik nagy elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot, és remek teljesítményt nyújtottak az elmúlt szezonban; nagy öröm volt ilyen tehetséges emberekkel dolgozni. Meggyőződésem, hogy a VLN versenysorozatban a Kupa kínálja a legjobb költség/teljesítmény arányt, és a GT86 CS-Cup gépet először kipróbáló pilóták mosolya láttán az is egyértelmű, mennyire élvezetesen vezethető ez az autó. Így aztán örömmel várjuk az újabb csapatok érkezését, hogy még izgalmasabbá varázsolhassuk a 2017-es évadot.”

* A kilométerenkénti becsült költség csupán tájékoztató jellegű. A számítás alapjául a GT86 Kupa tíz futama szolgált, beleértve a biztosítási díjak, a futam és a Kupa nevezési díjait, valamint a szereléssel és átvizsgálással járó költségeket.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER