Címkék: Formula 3 | Habsburg Ferdinánd

2016. december 07. szerda, 17:10

 

Habsburg Ferdinánd karrierje újabb fontos mérföldkövéhez érkezett, ugyanis 2017-ben az FIA Formula 3 Európa-bajnokságban versenyez majd a legendás brit csapat, a Carlin színeiben.

 

A 19 éves versenyző a világ egyik legjelentősebb junior formaautó szériájába való debütálásra a Toyota Racing Series-be való visszatéréssel készül, ahol a regnáló bajnok M2 Competition színeibel áll majd rajthoz.



Habsburg eredményes 2016-os szezont tudhat maga mögött. Az EuroFormula Open bajnokságban második helyen zárt összetettben, domináns fölénnyel megnyerve az újonc értékelést, két győzelmet szerezve a Paul Ricardon illetve Barcelonában. Az osztrák versenyző neve emellett  rendszerint a legjobb 10 között szerepelt a Formula Renault 2.0 Eurocup és NEC bajnokságokban, melynek csúcspontja az esőáztatta monacói versenyen megszerzett második helyezése volt, majd az évet a Makaói Nagydíjon való debütálással zárta le, jelentős tapasztalatokkal gazdagodva.

A korábbi FIA GT világbajnok Jamie Campbell-Walter szakértő segítségét élvező Habsburg készen áll rá, hogy szintet lépjen, és az FIA Formula 3 Európa-bajnokságban folytassa. Ott, ahonnét többek között Max Verstappen, Esteban Ocon és Pascal Werhlein karrierje is indult.

Az általa választott csapat, az Európa-szerte ismert és elismert Carlin olyan versenyzőket segített bajnoki címhez mint Daniel Ricciardo, Felipe Nasr és Jean-Eric Vergne akik a Brit F3-as trófeát hódították el , vagy éppen Antonio Felix da Costa, aki két alkalommal is megnyerte a Makaói Nagydíjat a csapat színeiben.

A  2016-os Forma-1-es mezőnyből 11-en versenyeztek a Carlin színeiben karrierjük kezdeti fázisában,  beleértve az újdonsült világbajnok Nico Rosberget, és a négyszeres bajnok Sebastian Vettelt.

Habsburg biztos abban, hogy egy évnyi Formula 3-as tapasztalattal a háta mögött ás a csapat  szakértelme segítségével újabb szintet léphet majd a 2017-es szezonban.

"A Carlin hihetetlen eredménylistával büszkélkedhet, és ha megnézed egyik-másik korábbi versenyzőjük meddig jutott , az rendkívül motiváló." mondta el Habsburg. " Tavaly versenyeztem a Carlin ellen az EuroFormula Open bajnokságban, és ott mindig remekül felkészített autókkal álltak rajthoz, így tehát érdekes lesz  közelről is látni, hogy dolgoznak. Alig várom már, hogy elkezdődjön!"

Az új-zélandi TRS bajnokságban való részvétel remek lehetőséget nyújt arra , hogy Habsburg tökéletes formában vághasson neki európai F3-as szezonjának. Tavaly két győzelmet is szerzett itt és az összetett pontverseny negyedik helyén végzett a Giles Motorsport színeiben, azonban most, hogy a kétszeres regnáló bajnok M2 Competitionhoz igazolt, egyetlen cél lebeg csak a szeme előtt: a bajnoki cím.  

"Nagyon szeretek Új-Zélandon versenyezni. A lehető legjobb módja ez a szezon megkezdésének." tette hozzá Habsburg. "Az M2 Competitionnál minden adott, és lenyűgöző eredménylistával bírnak, szóval egyértelműen nyerni megyünk oda."

Az öt fordulóból álló 2017-es Toyota Racing Series szezon első versenyhétvégéjének Január 13-15 között a Ruapana Park versenypálya ad otthont.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER