Címkék: DS Virgin Racing | FIA WTCC | José Maria López

2016. július 10. vasárnap, 11:17

 

A DS Virgin Racing istálló örömmel jelenti be a kétszeres FIA WTCC világbajnok argentin José María López érkezését, aki a brit Sam Bird mellett fog versenyezni a FIA Formula-E bajnokság 2016-17–es szezonjában.

 

José María López Formula-E-beli debütálásával Jean-Éric Vergne-t váltja. A 33 éves argentin versenyző lenyűgöző eredményekkel rendelkezik, hiszen jelenleg a FIA WTCC világbajnoka és már 244 pont, valamint hat győzelem áll mögötte a most futó 2016-os szezonban.

Lopez a túraautós sikerek előtt is szép karriert tudhatott magáénak: megnyerte a Formula Renault 2002-es olasz bajnokság, majd 2003-ban az Eurocup Formula Renault V6 bajnoki címét is. 2006-ban F1 tesztpilótaként alkalmazták.

jose-maría-lopez-sam-bird

A most lezárult évadban 88 pontjával a 4. helyet megszerző Sam Bird a harmadik szezonját fogja megkezdeni DS Virgin Racing-nél. A 29 éves brit versenyző ebben az évben megnyerte a buenos aires-i ePrix-t, de a malajziai bajnokságon is dobogóra léphetett. 3 pole pozíciójánál senki nem szerzett többet a 2015-2016-os szezonban.

« Ez egy nagyon izgalmas pontja a karrieremnek, és igazi kihívás lesz számomra a Formula-E-ben a DS Virgin Racing-nél versenyezni » jelentette ki José María López. « Már dolgoztam együtt a DS Performance-szal a 3. szezon autójának fejlesztésén. Biztos vagyok abban, hogy együtt komoly eredményeket érhetünk el. A Formula E mint kategória egyre csak erősödik és már türelmetlenül várom, hogy visszatérhessek Buenos Aires-be, ahol a csapat kiválóan teljesített az előző szezonban! »

« Ez az év megint egy nagy lépés volt és tudom, hogy a DS Virgin Racing messzire jut majd » reagált Sam Bird a bejelentést követően. « A szezon második felében jó ritmusban versenyeztünk. Ha ezt a lendületet több győzelemre tudjuk váltani, akkor az autónkkal nem lehetetlen versenybe szállni a bajnoki címért sem.»

« Nagy örömmel üdvözlöm José Maríát a DS Virgin Racing családjában » mondta Alex Tai, a DS Virgin Racing igazgatója. « Világbajnokként nagyon magas színvonalon versenyez. Bármilyen kategóriában is indul, mindenhol bizonyítja elképesztő gyorsaságát és rátermettségét. Meggyőződésem, hogy ez a Formula-E-ben sem lesz másképpen Sam oldalán, aki már többször is egyértelművé tette, hogy ő az elmúlt két év mezőnyének egyik leggyorsabb és legtehetségesebb pilótája.»

« José egy fantasztikus aduász a DS Virgin Racing számára. Ő egy világklasszis pilóta, aki az elmúlt két évben uralta a WTCC-t, és a mostani 2016-os szezont is vezeti » tette hozzá Xavier Mestelan Pinon, a DS Performance igazgatója. « Együtt dolgozott a DS Performance-szal a 3 szezon autóján. Miután az első évünket a Formula E-ben a harmadik helyen zártuk, hiszünk abban, hogy ez az új kettős lehetővé teszi a DS Virgin Racing számára, hogy a következő szezonban a legmagasabb szinten tudjon versenyezni.»A FIA Formula-E bajnokság harmadik évada október 9-én a Hong Kong nagydíjjal veszi kezdetét.

ds-vr

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER