2016. március 07. hétfő, 17:02

 

Hivatalossá vált Habsburg Ferdinánd 2016-os versenyprogramja. Az osztrák versenyző idén három bajnokságban is megméretteti magát. A Formula Renault 2.0 Eurocup és a Northern European Cup (NEC) mellett ugyanis a Euroformula Open bajnokságban is rajthoz áll a 2016-os szezonban.

Miután az új-zélandi Toyota Racing Series sorozatban élete első formaautós győzelmének megszerzésével , és a bajnoki pontversenyben elért negyedik helyével bizonyította a benne rejlő potenciált, Habsburg annak reményében tért vissza Európába, hogy lendületét a Formula Renault 2.0-ban is kamatoztatni tudja majd.

habsburg-f

A tavalyi, újonc évében legjobb eredménye a Red Bull Ringen elért 5. helyezés volt, mielőtt szezonját egy sérülés szakította volna félbe. A 18 éves versenyző úgy döntött, hogy továbbra is Richard Dutton óriási tapasztalattal rendelkező alakulata, a Fortec Motorsport színeiben versenyez majd, mind a NEC mind pedig az Eurocup bajnokságokban. Utóbbi széria idén először Monte Carlo utcáira is ellátogat majd a Formula-1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén (Május 29.)

A Fortec csapat zsinórban háromszor hódította el a NEC egyéni bajnoki címét 2012 és 2014 között, és Habsburg számára minden lehetőséget megad majd ahhoz, hogy az élmezőnyben harcolhasson a világ legjobb és legígéretesebb ifjú tehetségei ellen.

Az idei szezontól kezdve a Formula Renault Eurocup lép elő a World Series by Renault sorozat húzószériájává. A bajnokság olyan versenyzőknek szolgált már ugródeszkául az autósport királykategóriái felé vezető úton, mint a 2016-os Formula-1-es mezőnyt erősítő Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Kevin Magnussen, Carlos Sainz Jr. vagy épp Daniel Ricciardo, csakúgy mint a FIA WEC bajnok Brendon Hartley.

A szezon Április 16-án az Eurocup szezonnyitójával rajtol majd el Habsburg számára a Motorland Aragón versenypályán.

autoban

Amikor nem ütközik a Formula Renault-s versenynaptárával, Ferdinánd az Euroformula Open bajnokságban is rajthoz áll, a korábbi Formula 1-es pilóta, Pedro de la Rosa és a Spanyol GT bajnok Miguel Angel de Castro által alapított spanyol DriveX csapat színeiben. A 18 éves versenyző a 2015-ös barcelonai szezonzárón debütált a sorozatban, ahol a Mecedes DTM versenyzőjével, a korábbi Makaói Nagydíj győztes Dani Juncadellával vívott látványos párharcot követően a lenyűgöző 4. helyen ért célba.

És bár még nincs túl sok tapasztalata a jóval erősebb F3-as versenygéppel, Habsburg mindezek ellenére kettős dobogós helyezéssel zárta az Euro Formula Open Winter Series első versenyhétvégéjét a Paul Ricard pályán.

,,Izgatottan várom, hogy kezdetét vegye az európai szezonom - rendkívül eseménydús évnek nézünk elébe, amely során remélhetőleg többször is alkalmunk nyílik majd arra, hogy a győzelemért harcolhassunk” - mondta el Habsburg. “Örömmel tölt el, hogy ismét a Fortec színeiben versenyezhetek a Formula Renault 2.0-ás bajnokságokban, hiszen számos versenyző köszönheti nekik karrierje alapjait. És tudom, hogy nagy sikereket érhetünk el együtt Rengeteget tanultam Új-Zélandon, és sokkal felkészültebben, és magabiztosabban vágok neki a szezonnak, mint tavaly. Alig várom már, hogy elkezdődjön!”

csapattal


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER