Címkék: Michelisz Norbert | WTCC | Yokohama Kupa

2015. november 26. csütörtök, 16:49

 

Befejező állomásához érkezik az idei túrautó-világbajnokság, Katarban 2015. november 26–27-én rendezik meg a záró futamot. Michelisz Norbert célja, hogy az utolsó versenyen pódiumgyőzelemmel fejezze be a szezont és a privát versenyzők bajnoki címével térjen haza.

A magyar pilóta számára idén a legfelemelőbb pillanat a Hungaroringen szerzett győzelem, a legérdekesebb futam a nürburgringi verseny volt, míg a legnagyobb csalódást a thaiföldi második futam jelentette Norbertnek.

michelisz

Utolsó alkalommal Katarban mérkőznek meg egymással a 2015-ös szezonban a túrautó-világbajnokság versenyzői, akik eddig 11 országban küzdöttek az elsőségért. A WTCC most először látogat el a közel-keleti országba, ahol egy izgalmas éjszakai versenyen dől el, hogy kik lesznek az évad legjobbjai.

„Dobogós helyezéssel szeretnék búcsúzni az idei szezontól a katari versenyen" – mondta Michelisz Norbert a futammal szembeni elvárásaival kapcsolatban. „Egy meglehetősen nehéz nézünk elébe, mivel rengeteg extra súly van az autón. Ennek ellenére bízom abban, hogy megfelelő koncentrációval, önfegyelemmel és biztos vezetéssel képes leszek elérni a kitűzött célt" – tette hozzá.

Az idei szezonban Norbert eddig négy dobogós helyezést, a MOL-csoport WTCC magyarországi futamán pedig első helyet szerzett. Jelenleg 172 ponttal a hatodik helyen áll az összetett versenyben és a legesélyesebb a legjobb privát versenyzőnek járó Yokohama Kupa elnyerésére. Mögötte szorosan a marokkói Bennani Mehdi áll. „Számomra a legnagyobb öröm, hogy egy ilyen kihívásokkal teli szezon végén továbbra is versenyben vagyok a Yokohama Kupa elnyerésért. Versenyzőként minden évben tovább akarok fejlődni és azt hiszem ez sikerült idén is" – hangsúlyozta Michelisz Norbert.

Norbert számára idén a Hungaroringen szerzett győzelem mellett a nürburgringi és a thaiföldi futamok váltak a legemlékezetesebbé. „A magyar futamon nyújtottam a legjobb eredményt és fantasztikus támogatást kaptam a rajongóktól. Szakmai szempontból nagyon érdekes volt teljesíteni a Nürburgring Nordschleife veszélyes pályaszakaszait. A legkiábrándítóbb pillanat pedig a thaiföldi verseny második futama volt, amikor egy baleset miatt elvesztettük győzelmi esélyünket" – idézte fel a pilóta.

autoban

„A 2015-ös túraautó-bajnokság nagyon izgalmasnak bizonyult. Hatalmas öröm volt Norbi Hungaroringen szerzett győzelme részesének lenni, különösen azért, mert idén a társaságcsoport a magyar futam névszponzora is volt. A MOL-csoporthoz hasonlóan Norbi is Magyarországról indult és folyamatosan fejlődik azért, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen" - mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER