Címkék: DS Virgin Racing | Peking | Sam Bird | Sébastien Buemi

2015. október 27. kedd, 17:08

 

Sam Bird megszerezte a szezon első pontjait a DS Virgin Racing számára. A kínai főváros szívében megrendezett versenyt Sébastien Buemi nyerte a Renault-tól. 

 

A hetedikként célba érkező brit pilóta hat pontot szerzett. Csapattársa Jean-Éric Vergne a top 10-en kívül végzett, a 12. helyet megszerezve.

A FanBoost lehetőségét elnyerő Sam Bird 100 kJ extra energiához jutott a verseny második felében. A kilencedik helyről gyorsan feljutott a hetedik helyig, de ezt követően visszaszorult a tizenkettedik helyre. A 28 éves pilóta jól reagált és több, látványos előzést produkálva sikerült ismét előbbre jutnia a rangsorban, értékes pontokat szerezve a csapat számára.

4571 01

« Ez egy elég nehéz verseny volt », mondta Bird a célba érkezését követően. « Azért jó érzés volt megszerezni az első pontjainkat. Voltak bíztató jelek, de sok munka vár még ránk Malajzia előtt. Ezúton szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy hozzásegítettek a FanBoost-hoz. Hihetetlenül sokat jelent a támogatásuk az egész csapat számára.»

A kvalifikáció során a második legjobb kört futó Vergne számára sem volt könnyű az erőpróba.

A francia ennek ellenére bizakodó és nagyra értékeli az autó által nyújtott teljesítményt. « A kvalifikáció során nagyon gyorsak voltunk », mondta Vergne. « A verseny viszont igen nehéznek bizonyult. Összességében Peking nagy élmény volt, de most arra kell koncentrálnunk, hogy minden rendben legyen két hét múlva. »

A DS Virgin Racing most a november 7-i malajziai ePrix-nek otthont adó Putrajaya felé veszi az irányt. Ez a helyszín a csapatban pozitív emlékeket ébreszt, tekintve Sam Bird tavalyi szereplését.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER