Címkék: 2015 | Honda | Michelisz Norbi | Moszkva | WTCC

2015. június 08. hétfő, 18:35

 

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője harmadik lett a FIA WTCC Moszkvában megrendezett második futamán, az elsőn pedig a hetedik, pontszerző helyen ért célba.

 

1. futam
Rajt: Michelisz Norbert a nyolcadik helyről várta a startot. A mögötte lévő, portugál Monteiro hatalmasat rajtolt, de pont nem tudott elmenni Michelisz mellett. Muller simán el tudott jönni, és nem hagyott kétséget, hogy meg akarja nyerni csapattársa, az argentin López előtt ezt a futamot. A francia Valente, aki bergadt és az újonc holland Catsburg vesztette el pozícióját.

Első kör: A holland Tom Coronel kicsúszott a sóderágyba. Az olasz Stefano D’Aste kipörgette a marokkói Bennanit, aki feladat a versenyt. Az incidenst a felügyelők elkezdték vizsgálni. Michelisz az első kör végén a hetedik helyen fordult a célegyenesre.

A futam hátralévő részében a gyenge teljesítményt mutató Loeböt sikerült megelőznie a hondás Moneironak és ezzel be is állt a végeredmény:
Első helyen Muller ért célba, aki így értékes pontokat szerzett és átvette a második helyet összetettben csapattársától, Loebtől, majd Lopez, Tarquini, aki így felállhatott a dobogó harmadik fokára.
További sorrend: az angol Rob Huff (Lada), a kínai Ma (Citroen), az angol Chilton (Chevy), Michelisz (Honda), a portugál Monteiro (Honda).


2. futam
A rajtrács pole pozíciójából Monteiro indulhatott, mellőle az újonc Nicky Catsburg rajtolhatott. Michelisz Monteiro mögül vágott neki a második futamnak.

Rajt: Az argentin López bemozdult a rajtnál, amit később a felügyelők megbüntettek – boksz utca áthajtás. Monteiro nagyon jól jött el, akárcsak Michelisz, aki így feljött a második helyre és megléptek a mezőnytől. Catsburg tartotta a harmadik helyét a francia Valente előtt. Bennani és D’Aste újból összeértek és a Citroenek pedig vérre menő csatát vívtak egymással.

3.kör: López támadja Chiltont, amiből az angol jött ki jobban.
4.kör: Michelisz utolérte Monteirot és harcba szállt az elsőségért.
5.kör: Bennani feladta a versenyt és visszament a boxba.
6.kör: A Ladát vezető Huff megelőzte a holland Catsburg-öt és így feljött a harmadik helyre. Jaap van Lagennek kitört a bal hátsó kereke, nem tudta folytatni a futamot.
7.kör: sárga zászló. Taruini és összeértek. Az olasz Hondájának leszakadt a hátsó sárvédője, az autója irányíthatatlanná vált ás a szalagkorlátba csapódott. A felügyelő testület vizsgálni kezdte Tarquini és Huff balesetét.
8.kör Huff támadni kezdte Micheliszt, aki sikeresen kivédte az angol próbálkozásait. Monteiro ezalatt behozhatatlan előnyre tett szert.
11 kör: Huff utolérte Micheliszt, aki nem tudta már tartani a 20 kg-mal könnyebb Ladát mag mögött, így az angol kis csata után megelőzte.

Leintés sorrendje: Monteiro, Huff, Michelisz, aki ezzel a második futam legjobb független versenyzője lett.

Összetettben López (199 pont)  megtartotta vezető helyét, de a második helyre feljött a francia Yvan Muller (164 pont) és Sébastien Loeb visszacsúszott a harmadikra (135 pont) Michelisz Norbert (82 pont) a hatodik helyről várja a folytatást, ami jövő hétvégén lesz a Slovakiaringen.

A Yokohama Drivers' Trophyban Michelisz (77 pont)  növelte előnyét az élen, Chilton (65 pont) és Bennani (59) előtt.

Michelisz Norbert nyilatkozata:

1. futam után:

2. futam után:


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER